Un grup d’encaputxats arrenca llaços grocs al Pla d'Urgell

L’atac va succeir ara fa una setmana i van malmetre cartells i despenjar cables de llum

Llaços grocs retirats del Palau
Imatge final del vídeo | Youtube

L'ajuntament del Palau d'Anglesola ha denunciat l'acte vandàlic que va patir el municipi la matinada del passat dijous 31 de gener a divendres 1 de febrer, en què un grup d'encaputxats es va dedicar a arrencar llaços grocs, pancartes a favor dels presos independentistes i estelades arreu del municipi. Els mateixos autors van enregistrar els fets en un vídeo que posteriorment van penjar a Youtube.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, lamenta els fets i acusa els encaputxats d'haver causat destrosses vàries arreu del municipi. «Arrencant llaços grocs van despenjar cables de la llum deixant-los a peu de carrer, amb el perill que això suposa pels transeünts i vehicles que circulen pel carrer. El mateix autobús escolar va haver de canviar de ruta per no passar per damunt d'aquests cables i no posar en perill els estudiants que anaven cap a l'institut», lamenta Meseguer.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També van traure les pancartes a favor dels presos independentistes

En els dos minuts que dura la gravació es pot veure com els vàndals arrenquen part dels llaços grocs que penjaven de fanals, de façanes de cases particulars i de places així com de l'església. També van traure les dues pancartes a favor dels presos independentistes que estaven al balcó de l'Ajuntament.

Els encaputxats també van pintar damunt els murals sobiranistes que hi ha al municipi amb frases com «indepes teníeu el poble fet una merda» o «visca tabarnia». El consistori anima a tothom que hagi sofert danys a les façanes i balcons de casa seva que denunciïn els fets davant els Mossos d'Esquadra.

Agressions a Borges per la retirada de llaços grocs

El passat mes de desembre home que estava retirant llaços grocs a les Borges Blanques va agredir un altre en adonar-se que l'estava gravant amb el telèfon mòbil. Els fets van tenir lloc un matí de desembre al passeig del Terrall de la capital de les Garrigues, segons va avançar Somgarrigues i va poder confirmar l'ACN.

L'agressor va amenaçar la persona que l'estava gravant perquè no publiqués les imatges a les xarxes socials i li va donar un parell de cops perquè deixés d'enregistrar-lo, tal com es pot apreciar en el vídeo que, malgrat les amenaces, va acabar publicant a Facebook. Posteriorment, la Policia Local de les Borges va identificar l'home, veí d'una localitat propera.


Comentaris

envia el comentari