Un grup feminista protesta durant l'acte de VOX a l'Eurocambra

Han aparegut amb cartells on es podia llegit el missatge «els nostres drets no són negociables»

 

Un grup feminista ha mostrat aquest dimecres cartells amb el missatge «els nostres drets no són negociables» a l'acte de VOX a l'Eurocambra sobre Catalunya. Tot just a l'inici de la conferència on participa el secretari general de VOX Javier Ortega, diverses persones, majoritàriament dones, han aixecat en silenci cartells de protesta contra el partit d'extrema dreta. Passats uns minuts, a l'inici de l'acte, i sense que la conferència s'aturés en cap moment, el grup feminista ha abandonat la sala del Parlament Europeu.

Fora d'aquesta, i en declaracions als mitjans, una d'elles ha explicat que són treballadores de les institucions de la UE que rebutgen els principis de VOX. «Europa ha de ser un espai de drets per a totes les persones, som feministes i defensem els drets LGTBI», ha dit, demanant preservar l'anonimat. La treballadora ha explicat que s'han manifestat perquè els sembla «indignant» que el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, hagi decidit mantenir l'acte.

Un grup feminista protesta contra VOX a l'Eurocambra
Un grup feminista ha protestat contra VOX a l'Eurocambra amb el missatge «els nostres drets no són negociables» | Youtube

 

  

Protesta d'ERC i el BNG

Abans de la conferència, s'han aproximat fins a la sala els eurodiputats Jordi Solé, ERC i Ana Miranda, BNG, per protestar. «Em sembla fantàstic que es debati sobre Catalunya des de perspectives diferents però demano explicacions a Tajani», ha expressat als mitjans Solé, recordant que mentre que l'acte sobre Catalunya amb la participació de VOX s'ha permès, la conferència del president Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont no es va autoritzar.

  

  

«No entenem per què es va arribar a la conclusió que el fet que els legítims representants del poble de Catalunya vinguin aquí a explicar el conflicte és motiu de preocupació i, en canvi, que vingui un partit d'extrema dreta no sigui un motiu d'alarma en termes de seguretat», ha dit l'europarlamentari d'Esquerra. A més, Solé ha recordat que Javier Ortega és advocat de l'acusació popular al judici al Suprem, que demana «centenars» d'anys de presó «per a polítics demòcrates».

  

  

Al seu torn, Miranda ha explicat que si bé l'acte l'acull un dels grups polítics a la cambra europea, els Conservadors i Reformistes Europeus, ECR en anglès, el que no consideren «vàlid» és la presència de VOX.«És un partit xenòfob, racista i homòfob i que està incitant a l'odi. Per a la cambra és un deshonor i és una vergonya que s'hagi permès l'acte», ha conclòs l'eurodiputada gallega. Tant Solé com Miranda són del grup dels Verds/ALE, que ha sol·licitat els informes de seguretat pels quals s'ha permès l'acte de VOX i no el de Torra i Puigdemont.


Comentaris

envia el comentari