rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ATENCIÓ

Possible onada de calor a partir de Sant Joan a tot Catalunya

Els grups independentistes negocien convocar el ple d'investidura demà

Jordi Turull sabrà divendres si entra a la presó
Imatge de la sessió constitutiva del Parlament del 17 de gener | CatalunyaDiari.cat

 

Els grups independentistes negocien convocar el ple d'investidura demà. La decisió d'última hora hauria estat presa per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana davant la possibilitat que jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, bloquegi l'elecció del tercer candidat a presidir la Generalitat, Jordi Turull.

 

De fet, no és cap secret que el jutge del Suprem podria inhabilitar als polítics catalans implicats en l'1-O a inicis d'aquesta primavera i, per això, les col·lisions sobiranistes busquen curar-se en salut. Per això mateix, doncs, la cambra podria optar per abordar el ple per l'anhelada investidura demà mateix. 

 

 

Llarena havia citat aquest divendres a Turull

Hauria estat la decisió que ha portat als sobiranistes a prendre aquesta dràstica optativa. El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, l'havia citat el pròxim divendres i, davant la hipòtesi de la inhabilitació, la cambra hauria optat per negociar el ple

 

Roger Torrent, de fet, ha anunciat aquest matí que obriria demà una ronda de contactes i posteriorment ha sortit a la llum la citació del Suprem a Jordi Turull. El moviment de fitxes de la justícia espanyola, doncs, hauria estat el detonant per convocar el ple. 

 

Segons ha tret a la llum 'El Nacional', els grups independentistes haurien pres aquesta dràstica decisió i a hores d'ara es trobarien reunits intentant traçar el camí d'aquesta jornada d'investidura.  

 

 

Jordi Turull ja havia expressat la seva voluntat de continuar al Govern

Turull sempre havia estat a la penombra tot i la citació del Suprem. El cert és que havien de passar moltes coses perquè el secretari de Presidència fos l'home escollit per ser investit, però el cas és que els fets s'han desenvolupat d'una forma excepcional.

 

Turull, qui va estar tres mesos empresonat i qui manté la causa judicial oberta al Tribunal Suprem, ja ha expressat la voluntat de continuar al Govern

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris