Guanyem Badalona proposa un govern amb PSC, Comuns, ERC i JxCat

La proposta, que diu que el nou govern «només el podria liderar Dolors Sabater», deixaria el PP com a únic integrant de l'oposició

Xavier Garcia Albiol als passadissos del Parlament de Catalunya.
Xavier Garcia Albiol lidera el PP, l'únic grup que quedaria a l'oposició a Badalona. | CatalunyaDiari.cat

Guanyem Badalona ha fet una crida a conformar un govern local de concentració amb tots els partits «democràtics» i sense el PP de Xavier Garcia Albiol perquè, segons alerten, l'ajuntament «està en bancarrota tècnica tot i comptar amb plena salut econòmica». En un comunicat, han lamentat que el govern actual de PSC i Badalona en Comú «no ha respectat cap dels compromisos» i assegura que la interlocució política amb el PSC «és pràcticament inexistent o ineficaç».

A més, han advertit que qui s'endú «el rèdit» de la situació és «la xenofòbia i el populisme de Xavier García Albiol i el PP». La formació assegura que aquest pacte, que obren a ERC, PSC, Badalona en Comú i JxCat, és «l'única solució possible» i reclamen «un govern de majoria amb un lideratge polític clar i rotund» que, de fet, creuen que hauria d'encapçalar Dolors Sabater.

Un govern de concentració... però aïllant Albiol

«Només aquest govern majoritari de concentració de 16 regidors dels 27 totals pot tenir la força i el lideratge necessari per a sortir de l'actual bancarrota tècnica», han augurat, i han fet una crida a totes els forces a seure «de manera urgent» per consensuar «un pla de xoc». A més, avancen que aquest nou govern «només pot estar liderat per Dolors Sabater» però que les responsabilitats han de ser compartides de manera proporcional.

Guanyem Badalona assegura «no es pot governar en minoria absoluta la tercera ciutat de Catalunya» i remarca que la crisi actual és «de lideratge polític». També es queixen que no se'ls ha fet arribar el pla de govern «perquè no existeix» i denuncien que en set mesos «no s'ha impulsat cap pla d'ordenances fiscals ni s'ha posat en marxa un nou pressupost». «Però pitjor que la inacció política absoluta és el pas enrere que s'ha fet en múltiples àmbits de la gestió municipal», continuen, i posen com a exemple l'impagament a proveïdors i entitats, «bloqueig» del manteniment d'instal·lacions i «col·lapse total» dels serveis.

Alerten que «es podria aprofundir en la bancarrota tècnica i política»

A l'escrit també insisteixen que no defugen l'autocrítica perquè ells mateixos reconeixen que no van aconseguir la majoria necessària per a «reformar profundament» l'administració durant la seva etapa de govern però asseguren que ara aquesta feina és «inajornable i prioritària».

Guanyem Badalona també alerten que, si no es dona resposta a la crida per fer un govern de concentració, s'entrarà en una fase «d'aprofundiment de la bancarrota tècnica i política». «Aquesta situació només és camp adobat per a discurs populista xenòfob i ultradreta a la ciutat», argumenten, i asseguren que «no es pot apuntalar constantment aquesta situació nefasta».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari