Una guàrdia civil confessa a Bea Talegón que votarà JxCat

L'agent s'ha apropat a la periodista a Bèlgica per dir-li que «davant de tot hi ha la democràcia»

Beatriz Talegon
Una guàrdia civil s'ha apropat a Bea Talegón a Bèlgica per dir-li que votarà JxCat | Cedida

La periodista i nova candidata de JxCat a les eleccions europees, Beatriz Talegón, ha explicat en les seves xarxes socials que durant la seva vista a Bèlgica una guàrdia civil de parla castellana s'ha apropat a ella per dir-li que votarà la llista de Carles Puigdemont, perquè «davant de tot hi ha la democràcia». Talegón assegura que els consellers Clara Posantí i Toni Comin estaven allà i han estat testimonis d'aquesta conversa.

Talegón ha anat a Bèlgica per assistir a una roda de premsa amb Carles Puigdemont, juntament amb Gonzalo Boye i Xavier Trias, els altres dos substituts per les llistes de les europees. De moment, se segueix esperant la decisió definitiva per saber si l'expresident, Clara Posantí i Toni Comin es podran presentar a les eleccions o ho hauran de fer en el seu nom Beatriz Talegón, Gonzalo Boye i Xavier Trias.

Qui és Beatriz Talegón?

Beatriz Talegón, tertuliana d'origen manxec, ha tornat a la política activa en conèixer-se que substituirà a l'exconsellera Clara Ponsatí en la llista recorreguda de Carles Puigdemont. Segons ha explicat ella mateixa a 'el Nacional', els motius que l'han duta a fer el pas són «denunciar, des de l'altaveu que tinc en mitjans i a nivell social, el que està passant: la barbaritat que ha comès la Junta Electoral». L'advocada, que des dels 20 anys ha estat vinculada al PSOE, ha continuat «Jo, sobretot, sóc aquí per a defensar la democràcia. L'escó, tant de bo el trèiem, és de Clara Ponsatí i de Clara Ponsatí serà».

La periodista fa temps que se la considera en l'òrbita dels partits independentistes, tot i que afirma públicament que ella no ho és. De fet, han sigut declaracions polèmiques com aquesta que l'han situat en més d'una ocasió en l'arena pública. Com en el 2013, quan sent secretària general de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes (IUSY), va criticar durament els líders dels partits socialdemòcrates i laboristes en la reunió de la Internacional Socialista a Cascais (Portugal).


Comentaris

envia el comentari