rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

La Guàrdia Civil serà investigada per les citacions prèvies a l'1-O

El col·lectiu Drets va presentar una demanda contra el cos policial, en veure indicis d'actuació irregular
La Guàrdia Civil intentant accedir a un centre durant el referèndum de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

El col·lectiu Drets va aconseguir ahir una important victòria, després de saber-se que un jutge investigarà les citacions que va fer la Guàrdia Civil en les setmanes prèvies al referèndum de l'1 d'octubre. En concret, segons informa el diari 'Ara', l'Audiència de Barcelona va acceptar a tràmit una querella del grup de juristes, que es va presentar contra el cos de policia ara fa un any, per les citacions enviades el mes de juliol del 2017. 

 

Recordem que la comandància de la Travessera de Gràcia de Barcelona va realitzar diverses citacions judicials a treballadors i funcionaris de la Generalitat de Catalunya, en el marc d'una suposada investigació judicial vinculada al referèndum que s'havia de celebrar el dia 1 d'octubre. Ara bé, el titular del jutjat número 13 de Barcelona, José Antonio Ramírez, que entre altres investiga les polèmiques declaracions de Santi Vidal sobre el cens electoral de la consulta, va desmentir que les citacions fossin ordenades per ell. 

Possibles irregularitats

En aquell moment, el col·lectiu Drets va presentar la querella per esbrinar si era el jutge el que mentia, o si en canvi la Guàrdia Civil havia actuat de manera irregular. Inicialment, el jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona va desestimar la demanda, però sembla que el tribunal provincial sí que ha vist indicis d'irregularitats, i tirarà endavant la querella. A banda de Drets, la mateixa Generalitat va presentar litigi contra la Guàrdia Civil, però l'aplicació de l'article 155 va aturar tots els tràmits. 

 

El redactor de la demanda, Agustí Carles, ha celebrat la decisió de l'Audiència de Barcelona, i ha recordat que a Catalunya són els Mossos d'Esquadra els que reuneixen les competències policials, i que si la Guàrdia Civil vol realitzar alguna actuació, necessita una ordre judicial. «Són molt conscients que les seves competències són limitades», ha assegurat el membre de Drets. 

 

Gent amb les mans en alt davant dels antiavalots de la Guàrdia Civil a la Ràpita, aquest passat 1 d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

 

Entre els que van comparèixer a les dependències de la Guàrdia Civil de Barcelona es troben el llavors secretari de Presidència, Joaquim Nin, el director general d'Atenció Ciutadans, Jordi Graells, o el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena. Ara, després del requeriment de l'Audiència, el jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona està obligat a investigar la querella. Si finalment es demostra que hi va haver una actuació irregular, les declaracions podrien ser anul·lades. 

Comentaris