IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil acusa el director dels Mossos de muntar «contravigilàncies» per «blindar» el Govern durant l'1-O

Les intervencions telefòniques acrediten que els organitzadors disposaven d'«un sistema d'informació per organitzar la resistència»

Mossos d'Esquadra en una operació policial
Mossos d'Esquadra en una operació policial | Cedida

La Guàrdia Civil ha acusat el director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, de muntar «contravigilàncies» per a «blindar» els membres de la Generalitat i als organitzadors del referèndum l'1 d'octubre tot i la suspensió del Tribunal Constitucional. També s'acredita que els organitzadors de la consulta disposaven d'«un sistema d'informació per organitzar la resistència» al carrer. En l'informe, remès a l'Audiència Nacional figuren nombroses converses telefòniques autoritzades pel Jutjat 13 de Barcelona. En una d'elles, el 29 de setembre, el director de Patrimoni de la Secretaria d'Hisenda, Francesc Sutrias, li diu a Pere Soler (va ser nomenat director dels Mossos el passat 18 de juliol) que «necessita estar tranquil al seu despatx, el seu cotxe i a casa seva».

El màxim responsable polític de la policia autonòmica li contesta que «ha augmentat la contravigilància als que han estat exposats». «Com s'observa», adverteix la Guàrdia Civil, «la Generalitat utilitza al seu policia autonòmica per a realitzar funcions de protecció i seguretat dels seus membres, no contra accions de tercers que puguin infringir la llei per intentar perjudicar-los, sinó contra l'actuació de un jutge o d'una investigació policial». 

«És obvi», afegeix l'institut armat, «que les ordres per al compliment dels requeriments es transmeten a través del cap policial, Josep Lluís Trapero». En l'intent de «blindar als membres del Govern català», la Guàrdia Civil destaca que els investigats el 20 de setembre pel Jutjat 13 de Barcelona van utilitzar precaucions i sistemes de contravigilància «propis del comportament de delinqüència organitzada».


Comentaris

envia el comentari