rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Guàrdia Civil cita a declarar tres alts càrrecs de Telecomunicacions per la seva implicació en l'1-O

Un dels investigats és Jordi Puigneró, secretari general de Telecomunicacions

El secretari general de Telecomunicacions del CESICAT, Jordi Puigneró | cedida

 

 

La Guàrdia Civil ha citat a declarar a la caserna del cos policial de la Travessera de Gràcia de Barcelona el director de l'Administració Oberta de Catalunya, el director del CESICAT i el seu cap, Jordi Puigneró, secretari general de Telecomunicacions, Societat Digital i Ciberseguretat. A tots tres se'ls va comunicar la setmana passada que estan investigats pel jutjat número 13 de la capital catalana per malversació, revelació de secrets i desobediència. 

 

En aquest cas, les condemnes més altes de tots tres, tal com assegura RAC 1, sumen dotze anys de presó, així com la inhabilitació per a ocupar càrrecs públics. Es tracta, una vegada més, de delictes relacionats amb el referèndum del passat 1 d'octubre. En concret, es refereix a la investigació que busca saber si la Generalitat va donar suport o no a la preparació del cens, que va permetre la votació. 

Continua la investigació pel referèndum de l'1-O

El magistrat del jutjat d'instrucció número tretze de Barcelona vol saber quina va ser la implicació del Govern de la Generalitat en l'engranatge digital del referèndum de l'1-O, i si es van utilitzar dades personals sense permís, que des d'un primer moment es va desmentir. Amb tot, tant el secretari general de Telecomunicacions com els directors de l'Administració Oberta i del CESICAT continuen en el càrrec malgrat l'aplicació de l'article 155. 

 

Això sí, mentre que abans tots depenien del conseller de Presidència, Jordi Turull, ara estan tutelats pel govern espanyol. De fet, durant el passat Congrés Internacional del Mòbil de Barcelona Jordi Puigneró va ser un dels càrrecs que van deixar plantat el rei Felip VI, durant la seva rebuda oficial, com a protesta per la intervenció de la Generalitat de Catalunya. 

 

El rei Felip durant el seu discurs al Congrés Internacional del Mòbil | EFE

 

Comentaris