rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Guàrdia Civil creu que una de les promocions del Carnet Jove hauria finançat l’1-O

La campanya «Sí o No?» és un dels pilars de l'argumentari de la Guàrdia Civil
Les imatges de la concentració de l'1-O a la plaça de la Font de Tarragona | CatalunyaDiari.cat

 

El llegat del referèndum de l'1 d'octubre continua colpejant amb força l'escena política catalana. Els reticents informes de la Guàrdia Civil aquella jornada cauen setmana rere setmana al Tribunal Suprem, perquè el magistrat instructor de la causa, Pablo Llarena, afegeixi nous fascicles al relat independentista. 

 

La fractura ocasionada entre Cristóbal Montoro i Pablo Llarena per saber si aquella jornada es va finançar amb diners de l'erari públic ha provocat una autèntica guerra sense quarter, ja que no els surten els números. 

 

Quelcom que, de fet, no costa d'imaginar. I és que la Guàrdia Civil ha sumat el cost d’una campanya per fomentar que els joves nascuts a Catalunya però residents a l'exterior es fessin el Carnet Jove.

  

 

 

El Carnet Jove, susceptible d'haver finançat l'1-O

Sembla ser que el Carnet Jove podria anar més enllà dels descomptes a Port Aventura, les rebaixes al cinema o les entrades a meitat de preu. Segons ha relatat 'El Món', el 28 de febrer la Guàrdia Civil va contemplar com a despesa del referèndum la campanya del Carnet Jove, «Sí o no?»

 

Aquesta, segons el mitjà citat, va tenir un cost de 224.835 euros, a més d'uns 2.700 euros de la web pactepelreferèndum.cat. 

 

El Carnet Jove en una promoció | Cedida

 

La campanya, que en teoria estava orientada a crear un registre de catalans fora de Catalunya, presenta «evidències» segons la benemèrita de que aquesta campanya podria haver estat «orientada a la creació d’un cens electoral de residents fora d’Espanya».

 


 

Un registre voluntari per rebre una revista, l'objectiu de «Si o No?»

Res més lluny de la realitat. El 20 de març de 2017, Raül Romeva, Toni Comín, Marta Vilalta i Quim Torrent, director general de Creació i Empreses Culturals, van explicar que l'objectiu de la nova creació se centrava a crear un registre de catalans a l’exterior voluntari a efecte de rebre una revista catalana o polítiques de joventut
 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris