La Guàrdia Civil desitja la «unió» a Catalunya per aquest 2018

L'institut Armat ha tornat a rebre alguns comentaris

Imatge de la felicitació de la Guàrdia Civil
Imatge de la felicitació de la Guàrdia Civil | Cedida

La Guàrdia Civil ha enviat en aquests últims dies la felicitació de Nadal que ha provocat moltes reaccions. En aquest sentit, el general al capdavant de la VII zona, que és Catalunya, ha volgut desitjar la «unió» per aquest 2018.

  

El que és general, Ángel Gozalo Martín, ha dedicat una petita postal nadalenca on es pot llegir: «Bones festes!, i que durant el 2018 mantinguem la unió per continuar construint el futur de tots». Al missatge escrit ve acompanyada d'una imatge, en blanc i negre, d'una parella d'agents de la Guàrdia Civil posant al costat del Port de Barcelona –el peu de la foto desvela que es tracta d'una imatge de 1931.

  

  

El que ha provocat moltes reaccions sobre aquesta postal nadalenca és el missatge polític que es podia traduir de les paraules del general. En aquest sentit, molts dels que han rebut la felicitació han entès el posicionament de la figura policial sobre la independència de Catalunya, segons informa 'el Periodista Digital'.

Més veus donen el seu posicionament 

Després dels comicis d'aquest dijous, la sensibilitat de la ciutadania envers la situació política catalana és molt alta. En aquest sentit, cada cop més hi ha articles que descriuen els posicionaments d'algunes persones influents, com la ministra d'Exteriors d'Àustria, ja que qualsevol interpretació de la cita electoral és vital per aclarir una mica més el futur de Catalunya.

Catalunya i l'Institut Armat

Cal destacar que després de les actuacions policials durant la jornada de l'1-O, la relació entre la Guàrdia Civil i la població catalana ha empitjorat. A més, en els darrers dies l'Institut Armat va documentar més de 100 'escraches' i altres actuacions il·legals que afectaven negativament als agents policials que es trobaven desplegats per assegurar que el referèndum convocat pel cessat president, Carles Puigdemont, no pogués dur-se a terme. 


Comentaris

envia el comentari