La Guàrdia Civil diu a Llarena que Jordi Turull va ser una persona «extraordinàriament rellevant» en el procés

La benemèrita ha tramès un informe al jutge del Suprem en què destaca la rellevància de Turull durant el procés

Imatge d'arxiu del candidat a la presidència, Jordi Turull, en un acte de JxCat
Imatge d'arxiu del candidat a la presidència, Jordi Turull, en un acte de JxCat.   | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil considera que el candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha sigut una figura «extraordinàriament rellevant» en el procés, en el qual va gestionar la publicitat del passat 1 d’octubre, «tremendament pròxima» a la causa independentista i de «molta importància» per a Convergència Democràtica de Catalunya.

En l’informe que han tramès al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, la Guàrdia Civil destaca la rellevància de Turull no només pel seu rol com a exconseller, sinó també com a integrant del comitè estratègic que dirigia el procés, segons s’ha pogut observar en el document que van confiscar a Josep Maria Jové, ‘EnfoCATs’, el qual s’ha considerat com el full de ruta del procés sobiranista.

Turull va gestionar la publicitat de l'1-O

I és que cal recordar que Jordi Turull va «gestionar el disseny i la inserció de publicitat, on s’anunciava la celebració del referèndum i el registre de catalans a l’exterior, i es van adquirir dominis a internet relacionats amb el Pacte Nacional pel Referèndum». 

De fet, el seu departament va ser un dels cinc que va usar la Generalitat per trossejar la despesa vinculada a les paperetes, al cens electoral i a les citacions de les meses electorals per 979.6661,96 euros, «de forma que permetés una millor ocultació, ja que eren diners que s’estaven destinant al referèndum». I és que la factura que es va carregar a Presidència va ser de 198.871,76 euros.

I és que com a membre del Govern, va participar en la formalització del decret que va aprovar la convocatòria de l'1-O i va propulsar amb Junqueras i l'exconseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, l'acord de l'Executiu per fer efectiu el referèndum i del qual es desprèn que les decisions es van adoptar de forma col·lectiva i col·legiada i van ser assumides de forma solidària.

Turull, una figura de «molta importància» pel procés

Tanmateix, i en un correu enviat a l’exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, el passa 25 d’agost va sol·licitar una aportació extraordinària de 3.430.000 euros per a una campanya de contingut cívic, encara que en realitat estava «emmascarada», ja que «es pretenia fer front a la despesa que suposaven els diferents anuncis de promoció del referèndum, com el de les vies del tren», el qual va costar 277.804 euros.

El candidat a la presidència també va aprovar la campanya «Sí o No», la qual va costar 224.835 euros, on es pretenia «fomentar la inscripció en el cens de catalans a l’exterior» i crear així un cens d’estrangers per a l’1-O.

I és que malgrat que va assumir la conselleria el juliol del 2017, la Guàrdia Civil assenyala que «és evident que ha sigut una persona tremendament pròxima al procés i de molta importància dintre de CDC». 


Comentaris

envia el comentari