Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Les converses secretes de Quim Torra que va gravar la Guàrdia Civil

Torra va assegurar cobertura institucional a les seves accions de protesta, les quals implicaven el col·lapse d’infraestructures

Segons ha publicat el mitjà ‘El Español’, en el sumari sobre la investigació als CDR detinguts, apareixen conversacions de Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, amb els líders d’aquests grups. En aquestes converses, el president Torra hauria donat suport i cobertura a les protestes contra el Govern espanyol, arribant a recolzar el tall de carreteres els dies previs a Setmana Santa.

[predef]newsletter-catalunyadiari-general-351[/predef]

El sumari recull diverses converses entre Torra i persones investigades, però no engarjolades, d’aquests grups. Tot i que persones d’aquests grups sí que han estat empresonades pel delicte d’organització terrorista,  no existeix constància que Torra conegués les accions que, presumptament, anaven a cometre, per aquest motiu no ha estat investigat.

La ‘Cadena Ser’ ha publicat que Torra va assegurar cobertura institucional a les seves accions de protesta, les quals implicaven el col·lapse d’infraestructures. Aquestes serien les converses que la Guàrdia Civil hauria obtingut del president de la Generalitat i que ara mateix són en poder de l’Audiència Nacional.

En aquests dies s’han aguditzat les discrepàncies entre Quim Torra i Miquel Buch, conseller d’Interior, sobretot des dels aldarulls donats en les últimes jornades entre manifestants promoguts pels CDR i agents dels Mossos d’Esquadra.

Discrepàncies entre JxCat i ERC

No tan sols això, sinó que també s’ha creat una discrepància generalitzada en alguns sectors de JxCat contra ERC. Això ha derivat en dos conflictes: per una part, la discussió sobre l’actuació «desproporcionada» dels agents contra els manifestants i, per l’altra, les diferències de to utilitzades per rebutjar les acciones violentes al carrer.

Després dels aldarulls d’aquest dimarts a la nit, Torra es va reunir al Palau de la Generalitat amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, la consellera de Justícia, Ester Capella i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Més tard, es va dirigir a Caldes de Malavella —Girona— per formar part de les marxes independentistes convocades per Òmnium Cultural i l’ANC. Aquesta sortida no ha sigut ben rebuda en part d’ERC i de JxCat, entenent que el president abandonava la zona de conflicte en plena crisis, amb un Miquel Buch molt qüestionat per diversos factors.

Des de Girona, Torra va declarar estar «al costat de la gent», per afirmar després el següent: «La violència no ens representa ni ens representarà mai». Ja a la nit, va  fer una crida a «aturar ara mateix» els actes violents i vandàlics per evitar que s’embruti l’independentisme. A més a més, va alertar sobre «grups infiltrats» en els disturbis.

També pots llegir...