ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La Guàrdia Civil hauria vigilat polítics d'ERC i altres membres de Junts pel Sí abans de l'1-O

Així ho recull un atestat que la Guàrdia Civil ha enviat al jutge Pablo Llarena

Guardia Civil
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil.  | Cedida

La Guàrdia Civil hauria vigilat polítics independentistes abans del referèndum del passat 1 d’octubre. Segons informa el diari digital 'El món', la benemèrita hauria seguit els moviments de diputats de Junts pel Sí.

Segons explica el citat mitjà, la vigilància hauria estat bàsicament durant el mes de setembre, quan un ampli dispositiu de la Guàrdia Civil hauria fet seguiments a càrrecs de la Generalitat i s’haurien punxat telèfons de consellers i diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya, com Toni Comín o Marta Rovira, segons un atestat que la Guàrdia Civil ha lliurat al magistrat instructor de la causa contra l’1-O, Pablo Llarena. 

L'operatiu per trobar el material de l'1-O

L’atestat detalla el seguiment, amb fotografies incloses, de la directora de Serveis de la Generalitat, Natàlia Garriga, i del director general de Patrimoni, Francesc Sutrias, encarregats de buscar naus per custodiar les paperetes de l’1-O.

Segons el mitjà citat, un cop es va localitzar la nau on suposadament es guardava el material electoral a Bigues i Riells, a Vallès Oriental, el seguiment s’hauria ampliat amb la vigilància dels moviments dels diputats que s’acostaven a la nau amb la identificació dels seus vehicles particulars des del dos de setembre fins al dia de l’operació del 20 de setembre a la Conselleria d’Economia.

Aquell mateix 20 de setembre, la Guàrdia Civil va confiscar per ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, 9.894.350 paperetes pel referèndum i 5.903 sobres amb documentació electoral, així com el llistat de col·legis electorals de l'1-O. 

Així doncs, i segons el citat mitjà, la Guàrdia Civil va vigilar els moviments de diputats de Junts pel Sí com Gerard Gómez del Moral, Chakir El Honrani Lesfar o Ferran Civit, tots tres d’ERC.

Posteriorment, també van afegir a la investigació, el diputat d’ERC a Madrid, Joan Capdevila, per esbrinar el seu paper en l’elecció de col·legis electorals. Entre els identificats també hi consta l'actual diputat de Junts per Catalunya, Quim Torra, a qui la Guàrdia Civil vinculava a Òmnium. 


Comentaris

envia el comentari