La Guàrdia Civil inclou per primera vegada Quim Torra en la investigació de l'1-O

La Guàrdia Civil incorpora a la causa un vídeo del 2016 on l'actual president de la Generalitat instava a la mobilització massiva de la ciutadania

La Guàrdia Civil vincula a Quim Torra amb la investigació judicial de l'1-O
La Guàrdia Civil vincula a Quim Torra amb la investigació judicial de l'1-O | CEDIDA

A partir de la documentació intervinguda a l’exsenador d’ERC, Santi Vidal, la Guàrdia Civil ha vinculat a l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, amb el procés pel qual estan sent jutjats aquestes setmanes els líders independentistes. Així doncs, un informe de la Guàrdia Civil en mans del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, inclou a Torra en la investigació judicial de l’1-O.

Un vídeo de la presentació del llibre de Torra

Aquest informe incorpora un vídeo fet el 2016 que recull un acte de presentació del llibre de Torra ‘Els últims 100 metres’, on es plasmarien les visions de Torra sobre la manera d’aconseguir la independència, entre les quals hi hauria una mobilització ciutadana massiva. Segons ha informat ‘El Mundo’, l’actual president de la Generalitat reconeix al vídeo «la creació d’amagades de les Estructures d’Estat necessàries per a realitzar la desconnexió de Catalunya de l’estat espanyol». 

Amb aquestes estructures es volia «arribar fins a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació sense autorització de l’Estat». El vídeo en qüestió s’hauria trobat durant l’anàlisi del material informàtic trobat al registre del domicili del jutge Santiago Vidal, investigat en la causa que instrueix el jutjat número 13.

La mobilització massiva de la ciutadania era un «element necessari» | CatalunyaDiari.cat

 

La «tempesta política perfecta»

Al vídeo, Torra indica que tots els departaments de la Generalitat estaven fent la feina pertinent per poder tirar endavant el full de ruta de la independència, on era un «element necessari» la mobilització massiva de la ciutadania perquè, junt amb altres mesures realitzades, s’aconseguís la «tempesta política perfecta». A l’informe s’indica que Torra, al vídeo, és presentat com «un actor realment imprescindible» per a la realització del procés «acreditant el seu coneixement i la seva participació» en el seu desenvolupament.

Amb tot,Torra defensa que es tractava d’un procés «pacífic i democràtic» i, a més, afirmava que si s’aconseguia la «tempesta política perfecta» no podrien posar a tota la gent que hauria participat de les mobilitzacions massives a la presó. D’altra banda, l'ara president instava a crear un «escenari gandhià» amb mobilitzacions massives i permanents per, entre d'altres, pressionar l'equidistància dels Comuns. Davant d’aquesta mobilització, els «amics de Podemos» no s’ho podrien mirar des de casa i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també es mobilitzaria.  


Comentaris

envia el comentari