Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts dilluns

Investiguen un grup violent relacionat amb els CDR que podria actuar aviat a Catalunya

Alguns dels activistes detinguts s'haurien reunit amb ells a Vic per planificar accions abans que acabi l'any

Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts dilluns
La Guàrdia Civil en els escorcolls a casa dels CDRs detinguts el passat setembre | EFE
 

Després de la detenció de set CDR el passat 23 de setembre per sospites de pertinença a un grup terrorista, la Guàrdia Civil està investigant ara la possible existència d’una facció paral·lela que tindrien accions preparades a partir del mes de desembre.  Així ho apunta un dels informes elaborats per l’Institut Armat en el sumari de la ja coneguda com a ‘Operació Judes’.

‘Els Escamots’, com els mateixos CDR els anomenen, tenen la seva seu a Vic. Així ho indica l’informe que recull una conversa d’un dels detinguts, Eduard Garzón, on afirma que es reuniria amb ells en els pròxims dies.  La conversa es va captar amb un sistema de gravació instal·lat al cotxe de Garzón amb l’autorització del jutge, tal com avança 'Voz Pópuli'.

Els investigadors de la Guàrdia Civil assenyalen aquest nou grup com un «segon nucli productor». El principal «nucli productor» es referiria als CDR detinguts que es dedicaven a treballar per aconseguir fabricar explosius.

La policia sospita que es van reunir per fabricar explosius

La Guàrdia Civil ha dictat al seu informe que Garzón parla de l’existència d’un «segon ‘nucli productor» a la localitat de Vic, i asseguren que la reunió de la qual es parla «es va celebrar el 21/09/2019 en aquesta localitat» i va assistir un altre membre dels CDR: Jordi Ros Sola.  «Garzón comenta que els Escamots no seran fins desembre, gener, febrer, podent-se referir a accions que duria a terme aquest grup en aquestes dates».

La conversa va tenir lloc el 19 de setembre,  dies abans de les detencions. Allà s’escolta a Garzón parlant amb una persona, anomenada Eric, on menciona l’existència d’aquest grup: «Dissabte al matí aniré a Vic a veure aquell grupet dels Escamots, però es parlarà de tot el que ve ara, perquè els Escamots no seran fins desembre, gener, febrer».

Vic, capital d'Osona, punt de trobada

«Però és clar...», continua Garzón a la conversa,  «desembre, gener, febrer, serà impossible perquè si una de les accions és al punt B, a veure si m’entens, ha d’haver-hi una resolució o bé política o bé que la Generalitat digui totes a una en unes eleccions, no sé saps...».

L’informe confirma la presència de Jordi Ros a Vic  gràcies a una conversa posterior, on «parlen sobre amb qui havien anat després de la reunió». També parla de l'existència d’un àudio del 12 de setembre on Ros «parla d’uns de Vic que van ser denominats per Eduardo Garzón com ‘Els Escamots’, els qui podrien estar desenvolupant les mateixes activitats d’elaboració i fabricació de substàncies explosives o incendiàries que el ‘nucli productor’ investigat».

És per aquesta raó que  la Guàrdia Civil ha arribat a la conclusió que «el motiu del trasllat de Jordi Ros a la localitat de Vic amb l’objectiu de dur a terme una reunió podria estar vinculat a aquestes activitats il·lícites».

També et pot interessar...