IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil investiga si l'1-O va ser finançat pels ajuntaments de Catalunya

Es creu que l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis van facilitar els recursos, des d'aportacions rebudes pels municipis adscrits

Agents de la Guàrdia Civil davant d'un cartell del referèndum
Agents de la Guàrdia Civil davant d'un cartell del referèndum | Cedida

Continuen les investigacions en resposta sobre d'on van aparèixer les fonts de finançament que van permetre el Govern realitzar l'exercici de promoció i difusió propagandística, en favor del referèndum per la independència, que es va celebrar el passat 1 d'octubre. Així ho informa 'Ok Diario', on s'assegura que la Guàrdia Civil ha obtingut noves conclusions en relació amb el procés.

Els ajuntaments catalans, en el punt de mira

Segons les investigacions, que van iniciar després que el 20 de setembre es recopilés la informació necessària del Departament d'Economia, es considera que l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis haurien estat les responsables d'aportar els pressupostos necessaris per desenvolupar l'estratègia propagandística independentista.

El dubte apareix en com aquests organismes van obtenir una quantitat tan important de capital. La hipòtesi presentada fins al moment, que està a disposició del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, detalla que ambdues associacions haurien rebut aportacions dels municipis adscrits en elles, finançant-se, per tant, de diners públics dels Ajuntaments.

En cas de confirmar-se aquesta sospita, es podria incórrer en un delicte de malversació per part dels municipis implicats, doncs s'estaria entregant recursos destinats al benefici propi de la localitat, en la lluita del procés independentista de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari