IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil investiga un viatge d'Esperanza Aguirre i la dona d'Ignacio González

Les dues van agafar un vol de l'Índia a Zuric després dels atemptats que es van produir a Bombai mentre la delegació espanyola es trobava allí

Ignacio González i Esperanza Aguirre
Ignacio González i Esperanza Aguirre | Arxiu

La dona d'Ignacio González va viatjar el 2008 al costat d'Esperanza Aguirre en un vol de Zuric, Suïssa, fins a Madrid, un fet que investiga la Guàrdia Civil per una possible relació del viatge amb la compra d'un habitatge de luxe a Marbella per part d'Ignacio González. Un informe fet per la Guàrdia Civil referent a aquests fets ha sortit avui a la llum. En aquest, es reflecteix que la compra d'aquest habitatge podria estar, d'alguna manera, vinculada amb el cas Gürtel. També que el viatge de Lourdes Cavero, dona de González, al costat d'Esperanza Aguirre, és un dels possibles indicis d'aquesta vinculació.

Els detalls del viatge 

Un dia abans que es realitzés el vol, es van produir uns atemptats terroristes a Bombai, on es trobava la delegació espanyola, presidida per Esperanza Aguirre, la qual va ser atacada. Segons informació de 'El Español', fonts properes a l'exresponsable del PP de Madrid, asseguren que, després d'aquests fets, la delegació va prendre el primer vol que hi havia disponible per sortir de l'Índia, un vol que tenia com a destinació Zuric.

Aquesta informació es contradiu amb la que maneja la Guàrdia Civil. En l'informe fet pel cos policial s'indica únicament que Esperanza Aguirre i Lourdes Cavero van viatjar a Suïssa, sense aportar més dades de la resta de la delegació.

Vinculació amb la Gürtel

La Guàrdia Civil vincula, a partir de diferents indicis, la compra d'un àtic de luxe d'Ignacio González, en una oportunitat urbanística, a Arganda del Rei. «El pagament de la comissió a Francisco Correa es troba documentada en el cas Gürtel. Sobre aquesta comissió, existeix una coincidència entre l'empresa fiduciària que va adquirir l'àtic de Marbella d'Ignacio González i la que va utilitzar Correa per cobrar la citada comissió a Arganda», es reflecteix en el document fet per la Guàrdia Civil. Segons els agents, les dues empreses compartien testaferros a Panamà.

Una forma de «delinqüència organitzada»

A partir d'aquestes informacions, la Guàrdia civil va investigar els viatges de González i la seva dona a l'estranger durant les dates en les quals s'havia realitzat l'operació de compra del seu habitatge. D'aquestes recerques, es van fixar en dos viatges; un als EUA, on es troba l'oficina de Rudy Valner, el fiduciari que va participar en la compra de l'àtic; l'altre, el viatge de González a Cartagena d'Índies.

Va ser durant aquestes recerques quan la Guàrdia Civil es va centrar en el vol de retorn de l'Índia a Madrid de Covero i Aguirre. Asseguren que no va viatjar amb ella la resta de la delegació, que va romandre en Bombai durant almenys dotze hores més. Després de les recerques els agents de la Guàrdia Civil reflecteixen en l'informe que «els fets descrits en el present ofici podrien coincidir amb una forma de delinqüència organitzada que articularia el cobrament de comissions a través d'estructures societàries i productes bancaris a l'estranger que procedirien de diferents mercantils amb les quals haurien tingut relació per raó dels seus càrrecs públics».


Comentaris

envia el comentari