La Guàrdia Civil manté la presència excepcional d’agents a Catalunya

La direcció del cos ha ordenat als seus agents que continuïn a Catalunya fins al 15 d’octubre | Uns 300 agents estaven a punt de marxar destinats a altres indrets de l’estat
La Guàrdia Civil, durant l'actuació policial de l'1-O
La Guàrdia Civil, durant l'actuació policial de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil mantindrà la presència excepcional d’agents a Catalunya com a mínim fins el pròxim 15 d’octubre. Segons ha tret a la llum ‘El País’, la direcció general del cos policial espanyol ha congelat el canvi de destí que havien sol·licitat fins a 300 agents que són a Catalunya.

 

Els agents de la benemèrita, en aquest context, han rebut l'ordre directa de mantenir-se a Catalunya «per les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l'any». La decisió hauria generat un gran malestar entre els agents afectats, ja que alguns fins i tot ja tenien les maletes preparades per canviar de destinació laboral.

 

L'ordre s'ha publicat al Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil i afecta l'escala de caporals i guàrdies.

 

La Guàrdia Civil i la «tardor calenta»

El Ministeri d'Interior i el seu màxim exponent, Grande Marlaska, ja van preveure una «tardor calenta» a Catalunya amb la commemoració dels fets de l'1-O i amb el tret de sortida al judici als polítics i activistes catalans empresonats. Per això mateix, doncs, el BOE publicarà en breu que els agents es quedaran a Catalunya fins a mitjans d'octubre i fins a 300 agents veuran com es demora la seva sortida. 

 

L'ordre, signada pel General de Divisió en Cap Accidental del Comandament de Personal, Francisco Javier Alvaredo Díaz, arriba gairebé un any després de la controvertida jornada de l'1-O a Catalunya. La Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia van formar un gran dispositiu de més de 10.000 agents mobilitzats pel govern espanyol per aturar el referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

 

D'aquest punt es va passar a les càrregues policials i a les paraules de l'exministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, assegurant que els agents dels cossos espanyols havien actuat a Catalunya de manera «proporcional». Caldrà esperar, doncs, al 15 d'octubre per comprovar què acaba passant amb els 300 agents que havien sol·licitat el seu trasllat de Catalunya. Comentaris

envia el comentari