La Guàrdia Civil manté retinguts set treballadors d'Òmnium Cultural i altres membres de la direcció de l'entitat

La policia ha engegat una nova operació ordenada pel jutjat que investiga el referèndum de l'1-O

La Guàrdia Civil ha engegat aquest dijous una nova operació, ordenada pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga el referèndum del dia 1 d'octubre. En concret, s'han realitzat escorcolls a casa del secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons, a qui acaben de detenir, i al Palau de la Generalitat i a la seu d'Òmnium Cultural. 

De fet, des d'Òmnium han denunciat que la policia manté retinguts un total de set treballadors en una sala, així com membres de la direcció de l'entitat. Els guàrdies civils, mentrestant, estan revisant el correu electrònic dels treballadors i canviant les seves contrasenyes. D'aquesta manera pretenen controlar els comptes per poder analitzar el contingut dels seus missatges. 

Antoni Molons està detingut

La Guàrdia Civil acaba de detenir Antoni Molons com a presumpte implicat en un delicte de malversació de fons públics, després de registrar el despatx que té al Palau de la Generalitat i el seu domicili situat a Sant Joan Despí. No obstant això, diverses fonts de l'entitat han assegurat que no han entrat als domicilis particulars de cap dels membres de la Junta Nacional. 

En una investigació preliminar de la Guàrdia Civil, ja es va indicar que les campanyes publicitàries del referèndum equivaldrien a un cost de 500.000€, el qual s'hauria finançat de forma il·legal amb diners públics. 

Nova operació contra l'organització del referèndum

El magistrat del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha estat qui ha ordenat la detenció de Molons en el marc de l'operació oberta aquest dijous, 15 de març. A hores d'ara encara continuen els escorcolls i les retencions. 


Comentaris

envia el comentari