rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

La Guàrdia Civil mantindrà 30 dies més el reforç de 300 agents a Catalunya

Agents de la benemèrita es van desplegar a començaments de setembre, davant l'amenaça dels CDRs «d'una tardor calenta»
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil | Cedida

 

El ministeri de l’Interior ha decidit allargar la presència del desplegament especial d’agents de la Guàrdia Civil a Catalunya fins al pròxim 15 de novembre. Dies després que la benemèrita celebrés un important acte a terres catalanes, es confirma que es reforça la seva presència a terres catalanes almenys 30 dies més.

 

‘El confidencial digital’ ha avançat que es mantindran els 300 agents que van arribar es van desplegar a començaments de setembre. Aquest augment de la presència de l’institut armat a Catalunya va ser provocat per la promesa dels CDR’s de fer «una tardor calenta».  

 

300 agents del GRS agafen el relleu

Tot i que els principals dies de protesta, com el 20 de setembre o l’1 d’octubre, ja han passat, el govern espanyol ha decidit que continuïn a territori català els mateixos efectius que es van traslladar fa un mes i mig. En un principi, Interior havia plantejat que aquest reforç només s’allargaria fins al 15 d’octubre.

 

Molts dels agents que han estat destinats a Catalunya durant aquestes primeres setmanes s’acaben de llicenciar i no poden escollir destí, segons explica el mitjà digital. Fa uns dies però, van arribar a Barcelona membres dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS), els quals tenen la seu a Lleó. Aquest grup especial d’antidisturbis serà el que farà al relleu dels seus companys vinguts de diferents parts de l’Estat.

 

Protegir edificis de l’Estat i donar suport als Mossos

Fonts oficials han confirmat a ‘El Confidencial Digital’ que aquests nous agents estaran a Catalunya almenys fins al 15 de novembre. El govern espanyol considera, per tant, necessari reforçar la presència dels cossos policials estatals a Catalunya. Per aquest motiu, també incrementarà el nombre de guàrdies civils i policies nacionals amb destí a territori català.

 

L’actual desplegament d’agents de la Guàrdia Civil té com a objectiu primordial protegir els edificis oficials. El ministeri de l’Interior vol assegurar-ne la seguretat si es produeixen noves protestes o atacs de grups independentistes davant les seus de l'Estat a Catalunya. A la vegada, aquests també tenen un grup d'emergència per poder donar suport als Mossos d’Esquadra en tasques d'ordre públic si aquest ho sol·liciten.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris