La Guàrdia Civil no va voler treure les armes del cotxe en la protesta del 20-S

Els Mossos d'Esquadra es van oferir a fer un passadís fins al vehicle o deixar-los entrar al pàrquing de la conselleria d'Economia, però els agents de la benemèrita van descartar aquestes opcions

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, damunt la furgoneta de la Guàrdia Civil el 20-S
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, damunt la furgoneta de la Guàrdia Civil el 20-S | CatalunyaDiari.cat

Quan es compleix el primer aniversari de l’entrada a presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, es continuen coneixement noves dades sobre els fets que van suposar la seva detenció i posterior acusació pels delictes primer de sedició i finalment de rebel·lió.  Segons explica ‘El Nacional’, la Guàrdia Civil no va voler treure les armes del cotxe durant el 20-S, tot i les diverses opcions que li van donar els Mossos.

Els ‘Jordis’ han passat els últims 12 mesos entre la presó madrilenya de Soto del Real i el centre penitenciari de Lledoners. Durant la jornada de protestes del 20-S, per la qual estan empresonats, van provar de pactar amb els agents de la benemèrita una sortida de l’edifici, tot i que aquests no els van comunicar la presència d’armes en el vehicle fins a la tarda, en el cas de Sánchez, i a la nit a Cuixart.

Es van negar a agafar les armes, tot i la protecció dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra que eren a la conselleria van oferir a la Guàrdia Civil fer un passadís fins a les portes del cotxe i així poder agafar les armes que hi havia en el seu interior. Els membres de l’institut armat s’hi van negar, segons relata ‘El Nacional’, perquè es volia evitar la imatge d’uns agents armats entrant a un òrgan de la Generalitat.

Una altra de les solucions que es van aportar va ser introduir els vehicles en el pàrquing de la conselleria. La Guàrdia Civil tampoc va voler contemplar aquesta solució. Finalment, voluntaris de l’ANC van haver de rodejar el totterreny, tot i que no van evitar que algun dels manifestants mirés dins del cotxe. En aquest moment, els Mossos van decidir carregar i desallotjar la protesta.

La Guàrdia Civil va donar el vistiplau als Jordi perquè pugessin al cotxe

Un dels punts en el qual es basa l’acusació contra Sànchez i Cuixart és en el fet que van pujar damunt del cotxe de la Guàrdia Civil «encoratjant la massa». Tot i això, algunes versions apunten que els agents van donar el vistiplau a Sánchez per pujar al vehicle quan els va demanar de fer-ho per desconvocar la protesta. L’intendent hauria afirmat que «al cotxe ja no li ve d’aquí». 


Comentaris

envia el comentari