Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional substitueixen els Mossos en infraestructures bàsiques

Es tracta d'espais que fins ara eren competència de la policia catalana | La decisió arriba pocs dies abans de la sentència del procés

Agents de la Guàrdia Civil haurien començat a substituir els Mossos en infraestructures bàsiques
Agents de la Guàrdia Civil haurien començat a substituir els Mossos en infraestructures bàsiques | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra continuen en el punt de mira del govern espanyol, pocs dies abans de fer-se pública la sentència de l'1-O. Segons 'Antena 3 Noticias', agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han començat a substituir la policia catalana en infraestructures bàsiques, que fins ara eren competència seva, per tal d'assegurar el seu normal funcionament davant la previsió d'importants manifestacions per  protestar contra una possible condemna dels presos catalans. 

D'això s'encarregarien els prop de 750 agents vinguts des d'Andalusia, Aragó, Castella-La Manxa i Castella i Lleó. Aquests agafarien el control d'aquesta tasca de vigilància en un dispositiu especial per «reforçar les capacitats operatives» davant possibles mobilitzacions massives  per part dels independentistes que poguessin suposar talls de carreteres, fronteres o vies de tren.  

A la vegada, si els mossos es veiessin superats en qüestions de seguretat ciutadana o si existís alguna «instrucció estranya» també està prevista la intervenció dels membres antiavalots dels cossos policials estatals.    

Especial protecció pels quarters i altres instal·lacions policials

Tot i això, el principal objectiu és que no es tornin a repetir les mateixes escenes d'assetjament que fa dos anys es van viure als prop de 60 quarters i instal·lacions que la Guàrdia Civil té a Catalunya, a més dels diferents hotels on s'allotjaran. 

També et pot interessar...