rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

La Guàrdia Civil creu que Puigdemont va marxar a Brussel·les gràcies a l'ajuda d'alts càrrecs dels Mossos d'Esquadra

Així ho ha assegurat en un últim informe presentat al Suprem
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont saludant a un agent dels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

La Guàrdia Civil ha incorporat un últim informe a la causa que instrueix el jutge Llarena al Tribunal Suprem. En aquest document presentat, la Benemèrita realitza unes fortes acusacions contra alts càrrecs dels Mossos d'Esquadra. Segons sembla a l'informe es posa en dubte que la participació de diversos policies en el viatge de Carles Puigdemont a Brussel·les i la posterior protecció de l'expresident al país, la realitzessin «a títol individual» si no amb el suport dels màxims responsables de la Conselleria d'Interior.

 

Sobre el possible delicte de rebel·lió per part del govern de la Generalitat, actualment hi ha una ordre de detenció i d'empresonament cap a Puigdemont en cas que torni a l'Estat espanyol. En aquest sentit, a l'informe presentat a Llarena per la Guàrdia Civil es postula la sospita que els Mossos ajudessin a l'expresident en la seva «fugida» cap a Bèlgica.

Puigdemont té escoltes dels Mossos a Brussel·les

Segons s'especifica en aquest document, «l'expresident Carles Puigdemont segueix gaudint d'escoltes dels Mossos tot i haver cessat en el càrrec i que va ser amb ajuda d'agents d'aquest cos policial que va poder sortir de l'Estat espanyol canviant en diverses ocasions de vehicle. És com menys dubtós pensar que aquests serveis s'haguessin prestat a títol individual sense que els màxims responsables d'Interior tinguessin coneixement».

Carles Puigdemont a Brussel·les | Catalunya Diari

 

Així mateix, la Benemèrita no dubta en assenyalar com a presumpte implicat en el procés al major Trapero i a l'exconseller d'Interior actualment empresonat, Joaquim Forn. Però les sospites cap als Mossos d'Esquadra no acaben aquí. La Guàrdia Civil detalla, a més, vull trucades telefòniques i cinc informacions publicades en diversos mitjans de comunicació, les quals reforcen la idea que els Mossos estan implicats en l'estratègia independentista.

L'actitud dels Mossos i d'Interior durant tot el procés

Segons es relata, Puigdemont va arribar a Brussel·les viatjant en cotxe i ocultant-se i canviant de vehicle diverses vegades per evitar ser vist i seguit. En aquest sentit, segons la Guarda Civil hauria d'haver necessitat l'ajuda d'agents dels Mossos d'Esquadra, amb el coneixement i l'ajuda a més del propi departament d'Interior. També s'especifica que l'expresident es pot moure pels carrers de Bèlgica gràcies a la protecció d'alguns mossos allà destinats.

 

Sobre les suposades maniobres dels Mossos d'Esquadra per tal de permetre el referèndum, l'informe presentat apunta: «L'actitud observada per part dels Mossos d'Esquadra durant tota la investigació policial i les actuacions dutes a terme van posar de manifest fets significatius i sorprenents, tenint en compte que es tracta d'un cos policial que compta entre els seus principis d'actuació el de la defensa de la Constitució, l'Estatut de Catalunya i l'ordenament jurídic».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris