ÚLTIMA HORA

📈 Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya segons l'última enquesta

La Guàrdia Civil troba a casa d'un CDR un «esquema bomba»

Es van clonar 24 dispositius i precintar sis coets pirotècnics

La Guàrdia Civil troba a casa d'un CDR un «esquema bomba»
La Guàrdia Civil troba a casa d'un CDR un «esquema bomba» | Catalunya Diari

La Guàrdia Civil va intervenir al membre dels CDR Jordi Ros una fulla amb diverses anotacions manuscrites, entre elles una amb el títol «esquema bomba», seguit d'anotacions i un dibuix per les dues cares, segons consta en el sumari de la recerca que instrueix l'Audiència Nacional i al qual ha tingut accés Europa Press.

L'indici consignat com a B.1.53 es va produir en el registre en el domicili del carrer Romeu de Sabadell el 23 de setembre, el dia que van ser detinguts en 'l'operació Judes' nou integrants de l'Equip de Resposta Tàctica (ERT), la facció violenta dels CDR desarticulada per delictes de pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i conspiració per a causar estralls.

El registre va durar 9 hores

El registre va començar a les 6.20 hores i va acabar a les 15.20, estant present Jordi Ros i els seus pares. Es van clonar in situ 24 dispositius electrònics entre telèfons, ordinadors, táblet o discos durs, i es van precintar per a la seva posterior anàlisis altres indicis com sis coets pirotècnics i diverses carpetes amb la capçalera de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta casa els agents de la Guàrdia Civil van procedir al registre juntament amb un gos especialitzat en la detecció d'explosius, encara que el resultat de la inspecció va ser negatiu. Sí que es va trobar, per exemple, un bidó de condensació de plàstic de color groc juntament amb un tub blanc de plàstic unit a un altre recipient metàl·lic oxidat. A l'interior hi havia un líquid que va quedar a la disposició dels Tedax.

També es va trobar una bossa amb trossos d'òxid i metall oxidat, un indici que la Guàrdia Civil relaciona amb l'anterior bidó. La secretària judicial registra igualment una làmina fina d'alumini arrugada, que també va passar a ser custodiada pels Tedax.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari