Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
App Tsunami Democràtic

La Guàrdia Civil titlla 'Tsunami Democràtic' d'organització criminal amb fins terroristes

La policia militar ho ha notificat així a la plataforma informàtica Github per tal d'aconseguir que aquesta restringís l'accés a l'APP de l'organització

App Tsunami Democràtic
App Tsunami Democràtic | CatalunyaDiari

La plataforma GitHub, pertanyent al grup Microsoft, ha fet pública la carta de la Guàrdia Civil per la qual s'ha vist obligada a bloquejar el canal des d'on els usuaris es podien descarregar l'APP de Tsunami Democràtic. D'aquesta manera, ha sortit a la llum que la policia militar espanyola ha qualificat l'organització independentista com «una organització criminal que impulsa la comissió d'atacs terroristes».

Github és una plataforma emmagatzemadora de codis font, on informàtics d'arreu del món allotgen el seu programari, un espai que els creadors de l'aplicació de 'Tsunami Democràtic' havien utilitzat després que l'Audiència Nacional bloquegés el seu domini principal.

«Nou pas repressiu de l'Estat espanyol»

Des del 'Tsunami Democràtic', s'han afanyat a denunciar un fet que consideren un «nou pas repressiu de l'Estat espanyol», que equipara «la llibertat d'expressió i el dret a protesta amb actes de terrorisme». Un fet que la mateixa plataforma Github ha situat al costat de peticions similars que ha rebut de països com la Xina o Rússia.

Tot i el cop informàtic, des del moviment independentista asseguren que  l'APP es pot seguir descarregant a través de Telegram i que, a hores d'ara, el seu funcionament no s'ha vist afectat. A més, reiteren que «són un moviment ciutadà que s'emmarca en la més estricta noviolència», considerant «aquestes acusacions, una vulneració flagrant de drets fonamentals».

El 'Tsunami Democràtic' emplaça als ciutadans a seguir descarregant-se l'APP i recorda que  les pròximes accions estan previstes els dies 9, 11, 12 i 13 de novembre.

També et pot interessar...