El polèmic vídeo gravat per un guàrdia civil durant el trasllat dels presos

L'agent ha gravat les imatges durant la comitiva de desplaçament dels presos des de Brians a Madrid i l'ha difós en un compte anònim de Twitter

Els presos sobiranistes han abandonat Brians 2 amb l'autobús de la Guàrdia Civil
Els presos sobiranistes abandonen Brians 2 amb l'autobús de la Guàrdia Civil | Guillem RS

Un vídeo enregistrat aquest matí durant el trasllat dels presos torna a posar de manifest cert menyspreu d'alguns efectius de la Guàrdia Civil envers l'empresonament dels polítics sobiranistes per l'1-O. Les imatges, publicades per un agent en un compte anònim de Twitter, se situen en un dels furgons de les forces de seguretat de l'Estat que s'ocupaven del desplaçament dels processats des de Brians 2 en direcció a Madrid.

La gravació s'ha difós ràpidament a Twitter generant una forta polèmica entre els indignats per la 'mofa' i els que l'han trobat apropiada. El propi agent s'ha mostrat orgullós de la viralitat del vídeo, en el qual s'escolten riures envers les persones que s'han concentrat als accessos del centre penitenciari en suport als acusats, mentre curiosament, sona al vehicle un tema del basc Josetxu Piperrak & the Riber Rock Band, titulat O.V.N.I ('Objeto Verde Nada Inteligente'), contrari a la Guàrdia Civil.

La banda sonora del polèmic vídeo

L'agent gravava el vídeo al ritme de 'Soy picoleto', detall que no ha passat desapercebut. La cançó carrega contra el cos policial espanyol en línia amb tot el repertori del clàssic del punk rock que la canta, que ha denunciat també a través de la seva música els atacs a la llibertat d'expressió i condemnes a músics i artistes.

La matrícula del furgó

La gravació ha generat ja reaccions també a nivell polític. El diputat d'EH Bildu, per exemple, ha assegurat a Twitter que preguntarà sobre la gravació al Ministeri de l'Interior. Un periodista de la 'Directa', Jesús Rodríguez, ha revelat fins i tot la matrícula del vehicle en qüestió: «era la PGC-1588».


Comentaris

envia el comentari