rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Guàrdia Civil vincula Elsa Artadi amb els preparatius de l'1-O

Una informació extreta de les trucades intervingudes a Josep Maria Jové
Imatge d'arxiu de la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi | CatalunyaDiari.cat

 

En els últims informes de la Guàrdia Civil remesos al Tribunal Suprem afirmen que la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va participar en els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. Segons el cos policial, la convocatòria de l'1-O va ser ideada amb «tàctiques pròpies de la delinqüència organitzada». 

 

La participació d'Artadi —que en aquells moments era la directora general de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència— en el referèndum, s'extreu de les trucades intervingudes a Josep Maria Jové, home de confiança d'Oriol Junqueras, i peça clau del procés sobiranista, ja que es considerat el «cervell» de la logística de l'1-O, segons publica 'El Nacional'. 

 

 

 

Artadi hauria contactat amb Jové

Segons informa el citat mitjà, en una d'aquestes punxades, Artadi va trucar a Jové a dos quarts de dotze de la nit del 6 de setembre del 2017, mentre es votaven els decrets de les lleis de desconnexió al Parlament, segons indica un dels informes.

 

La portaveu de Junts per Catalunya s'hauria ficat en contacte amb l'home de confiança d'Oriol Junqueras per conèixer quan es publicava el decret de convocatòria del referèndum i Jové li va contestar que estaven preparats per enviar les cartes als ajuntaments, amb data del dia 6, per la qual cosa havia de publicar-se aquell mateix dia.

 

Més tard, exactament tres minuts després, Artadi va tornar a trucar a Jové per comunicar-li que el decret es publicaria al voltant d'una hora després, però amb data del dia 6.

 

D’altra banda, la Guàrdia Civil també ha trobat rastre de la participació d’Artadi al procés en una altra trucada seva a qui va ser secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, en la qual parlen de la creació de la Hisenda catalana.

Josep Maria Jové, «el cervell de la logística»

Els informes també conclouen que els tres principals responsables de l'organització del referèndum van ser Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva, però senyalen a Josep Maria Jové com «el cervell de la logística». 

 

L'informe també detalla que Jové rebia ordres i despatxava assumptes directament amb Oriol Junqueras i també amb Marta Rovira, qui ha de declarar la setmana que ve davant Llarena i qui, segons el parer de la Guàrdia Civil, va tenir un paper fonamental en el procés.

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris