ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Agents de la Guàrdia Urbana arrenquen llaços grocs a Badalona

En un vídeo que circula per les xarxes socials es veu com dos policies uniformats els arrenquen i els llencen a les escombraries

Un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona arrencant un llaç groc
Un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona arrencant un llaç groc | Twitter / @Jpg00000G

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Badalona han estat gravats mentre retiraven llaços grocs de la via pública. En un vídeo que està circulant per les xarxes socials es veu com dos policies —uniformats i amb el cotxe patrulla— arrenquen llaços grocs d’un carrer del barri de Casagemes i els llencen a les escombraries.

L’oposició de l’Ajuntament demana que se’ls expedienti

Ràpidament, des d'ERC i Guanyem Badalona han criticat l'acció han demanat al govern municipal que s'obri un expedient als dos agents. Des de la formació republicana defensen que «la funció de la Guàrdia Urbana és garantir la seguretat de la ciutadania i no pas perseguir la llibertat d'expressió». Per la seva banda, des de Guanyem Badalona lamenten que «només faltaria que la Policia Local de Badalona sigui menys democràtica que la Guàrdia Civil».

No obstant això, des del govern del PSC asseguren que aquesta acció «no és cap delicte» i recalquen que no se'ls hi va donar «cap instrucció» perquè ho fessin. «La Guàrdia Urbana es manté neutral davant qualsevol assumpte de caràcter ideològic», afegeixen.

La Guàrdia Civil alerta demana als seus agents que no retirin llaços

Des de Guanyem Badalona han comparat la situació de la Guàrdia Urbana amb la de la Guàrdia Civil, que el mateix dia en què es feia viral el vídeo dels agents de la policia badalonina enviava un comunicat als seus agents demanant-los que no retiressin llaços grocs. Aquesta decisió es va prendre després que un agent de la Benemèrita fos identificat pels Mossos d'Esquadra quan estava retirant aquests símbols el passat mes d'agost.

Aquest agent va ser amonestat verbalment i els alts càrrecs del cos policial van enviar un escrit a totes les unitats afirmant que si un altre agent també ho feia, podria incòrrer en una infracció disciplinària. Segons la Guàrdia Civil, aquestes accions «podrien causar mala imatge de la institució».


Comentaris

envia el comentari