La Guàrdia Urbana desallotja l'acampada de plaça Universitat després de 20 dies

La policia ha protagonitzat alguna càrrega i hi ha dos detinguts

acampada
La Guàrdia Urbana desallotja l'acampada de plaça Universitat després de 20 dies | Catalunya Diari

La Guàrdia Urbana de Barcelona  ha desallotjat cap a la una de la matinada d'aquest dimecres les tendes de plaça Universitat després de 20 dies d'acampada en una protesta que va començar després de fer-se pública la sentència de l'1-O i hi ha dues persones detingudes. Un fort dispositiu policial format per una vintena de furgonetes del cos de seguretat local ha irromput a aquella hora a la zona i ha ordenat el desallotjament.

La policia ha protagonitzat alguna càrrega contra els concentrats en els punts on es resistien més, però finalment s'ha fet marxar tothom. El desallotjament arriba quatre dies després que els Mossos d'Esquadra identifiquessin les 117 persones que hi havia en aquell moment. Hi ha dos detinguts per part de la Guàrdia Urbana per atemptat a l'autoritat.

S'han viscut escenes de tensió

La vintena de furgonetes de la Guàrdia Urbana han tallat la Gran Via a l'altura del carrer Aribau i els agents han començat a desmuntar el campament, retirant el material que els barrava el pas fins a les tendes i posteriorment aquestes instal·lacions. Alguns dels acampats han recriminat als agents que no els deixessin agafar les seves pertinences.

Hi ha hagut també algunes escenes de tensió acompanyades de càrregues dels antiavalots de la Guàrdia Urbana quan alguns dels concentrats a la plaça Universitat han mostrat resistència a complir les ordres de marxar que els donaven els agents. En aquest escenari hi ha hagut alguna identificació. En un quart d'hora, però, la plaça ha estat desallotjada i els serveis de neteja han començat a recollir tot el que quedava a la zona.

Episodis que han enfosquit la protesta

Cal recordar que la protesta que inicialment va començar com un rebuig a les condemnes als líders independentistes va anar ampliant els objectius en els primers dies de l'assentament i va agafar també un caire de reivindicació social. Durant aquelles primeres jornades la ciutadania va acollir amb bons ulls la iniciativa i els acampats van rebre nombroses col·laboracions en forma de menjar, de mobiliari o fins i tot de diners.

acampada
La protesta va agafar també un caire de reivindicació social | Catalunya Diari

Posteriorment hi ha hagut episodis que han enfosquit la protesta com l'aparició de tanques i d'un lavabo portàtil que havien estat sostretes d'una obra pròxima i, sobretot, la denúncia d'una de les participants a la protesta d'una presumpta agressió sexual en una de les tendes que els Mossos d'Esquadra investiguen.

També et pot interessar...


Comentaris
Andreu
ja era hora, per fi ha decidit la Guàrdia Urbana netejar de brutícia la Plaça.

envia el comentari