Guàrdies civils desplegats a Catalunya denuncien «favoritisme» cap als policies nacionals

Afirmen que dormen en instal·lacions militars o hotels més cars, a més de no ser informats sobre quan seran rellevats
Els agents de la Guàrdia Civil veuen un tracte discriminatori | CatalunyaDiari

 

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha criticat el ministeri de l'Interior i ha denunciat «un greuge comparatiu» amb la Policia Nacional en el desplegament a Catalunya després de la sentència del procés, que s'ha vist ampliat aquesta setmana davant la celebració de les eleccions. «Rebem un tracte marginal impropi per a la professionalitat que com a cos policial mereixem», ha lamentat l'AUGC, que acusa el ministre Grande-Marlaska de «favoritisme» amb la Policia Nacional.

 

«Les comparacions són sempre odioses. Mentre els policies coneixien des del primer moment en quines condicions treballaran –dietes, descansos, relleus, etcètera- els guàrdies civils han estat desplaçats a Catalunya sense cap informació», ha assegurat l'associació de la benemèrita. «Tampoc s'ha informat als guàrdies civils sobre quan seran rellevats per retornar a casa seva, ni l'incentiu econòmic que rebran per aquest alt sacrifici i esforç», ha puntualitzat en un comunicat l'Associació Unificada de Guàrdies Civils.

 

Els policies compten amb hotels més barats

«Per a Interior, els treballadors de la benemèrita no mereixen saber en quina situació treballaran, on menjaran ni on dormiran», ha continuat l'AUGC, que ha posat d'exemple: «Els hotels on s'allotgen els efectius de la Policia Nacional ronden els 40 euros. En canvi, els guàrdies civils són ubicats en instal·lacions militars o en altres allotjaments amb preus absolutament dispars, amb les complicacions i perjudicis que això suposa».  

 

El col·lectiu d'agents de la Benemèrita afegia: «No és de rebut que dos cossos policials que depenen d'un mateix Ministeri, com és el d'Interior, siguin tractats amb tanta disparitat de criteri. La conseqüència directa és que la Guàrdia Civil queda relegada a un cos de seguretat de segona, i els seus treballadors pateixen una desigualtat manifesta», ha conclòs l'AUGC.

 

També et pot interessar...