Els Guàrdies Civils destinats a Catalunya avancen de la seva butxaca els costos l’allotjament

Els agents es queixen de les condicions sota les quals treballen a Catalunya, sense sous i amb jornades maratonianes

Guàrdia Civil
Els Guàrdies Civils destinats a Catalunya pagaran l’allotjament amb els seus propis diners | EP

Des de la sentència del procés als líders independentistes, les forces de seguretat de l’estat han estat desplaçats a Catalunya per controlar la situació i evitar l’alteració de l’ordre públic. Ara, després de més d’un mes i sabent que els cossos estaran a territori català fins a cap d'any, els guàrdies civils destinats a terres catalanes denuncien una situació sobre la seva estada d'uns 600 euros en concepte d’allotjament.

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat el seu director general, Félix Azón, per l’incompliment de pagaments. Segons 'Crónica Global', però, Azón manifesta que els sous s’estan tramitant, però que encara no han arribat.

Denuncien una preferència cap a altres cossos de seguretat

Segons explica a Crónica Global el portaveu del sindicat, Juan Fernández, la situació de l’equip és cada vegada pitjor. «No saben quan podran tornar a les seves cases, no tenen relleus i les seves jornades laborals són de 12, 14 o 16 hores diàries».

L’associació també es queixa de les preferències cap a altres cossos de l’estat, argumentant que els guàrdies civils són l’únic grup afectat per aquesta mesura. «La Policia Nacional va pactar un preu tancat de 40 euros als hotels, mentre que els nostres agents desemborsen 55 o 65 euros diaris per habitació», expliquen.

Policia Nacional i Guardia Civil
Els agents de la Guàrdia Civil veuen un tracte discriminatori respecte la Policia Nacional | CatalunyaDiari

El mateix Félix Azón es va comprometre a què els agents rebrien una compensació econòmica quan va enviar a milers de guàrdies civils el passat 15 d’octubre a Catalunya. La realitat, però, és ben bé la contrària: els agents hauran d’avançar de les seves butxaques els diners per poder-se allotjar. Juan Fernández afirma que la situació «va de mal a pitjor».

Abandonats pel govern

Per la seva part, el secretari general de l’associació, Alberto Moya, lamenta que el Govern els ha abandonat en aquest aspecte, i la situació entre el personal és de «desànim i incertesa». Segons els agents, la direcció els havia assegurat que les condicions «eren idònies», però ara denuncien llargues jornades de treball i «pèssimes condicions d’allotjament».

A més, insisteixen en les preferències cap altres cossos de seguretat: «És un greuge comparatiu amb la resta de cossos. Els agents de la Policia Nacional han pogut tornar als seus destins a descansar, i els guàrdies civils no», explica Moya.

Tot i que des de l’associació ja han transmès les queixes a la Direcció General del cos, l’únic que poden fer és «esperar». També asseguren que «després d’un any i mig al càrrec, Azón està a punt de convertir-se en el pitjor director de la Guàrdia Civil» per «anar en contra dels interessos dels agents» en qüestions com el salari o la tornada a casa, de la qual encara no saben res. Per tot això han convocat una protesta davant de les delegacions del Govern el pròxim 11 de desembre.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari