Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents dels Grups de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil

Una associació de guàrdies civils denuncia condicions precàries en el desplegament a Catalunya

Es queixa que han pagat factures d'hotels i que molts no han descansat ni un dia des de fa més d'un mes

Agents dels Grups de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil
Els agents de la Guàrdia Civil denuncien condicions precàries en el desplegament a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat novament condicions precàries en el desplegament a Catalunya. Assegura que els agents dels Grups de Reserva i Seguretat estan  abonant de la seva butxaca factures d'hotels on han dormit perquè no els han avançat dietes, i que molts no han descansat ni un dia des de fa més d'un mes.

Denuncien que han estat utilitzats com a mà d'obra barata i sense drets

De fet, l'entitat  apunta que alguns han tornat ja a casa seva i en lloc de poder lliurar, estan assajant en desfilades de l'armada. «És la conseqüència d'haver estat exclosos de l'ordre general de jornada laboral des que es va iniciar el dispositiu. Els guàrdies civils han tornat a ser utilitzats com a mà d'obra barata i sense drets, esprement-los sense cap fre», s'ha queixat l'AUGC.

Des de Saragossa expliquen que han hagut de pagar factures de 616 euros i de 393. Els grups de Sevilla apunten que han  treballat gairebé 60 dies seguits sense cap dia lliure, amb serveis diaris de fins a 14 hores. Agents de Pontevedra denuncien 40 dies seguits de servei, allotjaments precaris i falta de material.

I tot això passa, continua l'AUGC, mentre hi ha agents de Barcelona a la frontera de Melilla prestant servei des de fa més de 40 dies sense saber quan tornaran i amb vacances i permisos anul·lats. L'entitat demana que també se'ls inclogui en el dispositiu de Catalunya, perquè també estan allunyats de les seves famílies.

També et pot interessar...