Els guàrdies civils denuncien «precarietat» en el desplegament a Catalunya

Reclamen millores en les condicions laborals i no caure «en els mateixos errors» del referèndum de fa dos anys

L'AUGC denuncia «la improvisació i condicions precàries» en el desplegament a Catalunya
L'AUGC denuncia «la improvisació i condicions precàries» en el desplegament a Catalunya | Catalunya Diari

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat que el desplegament de 2.000 agents a Catalunya torna a dur-se a terme amb «improvisació i condicions precàries», igual que va passar fa dos anys en l'operatiu posat en marxa per al referèndum de l'1 d'octubre.

Segons explica AUGC en un comunicat, l'operació coincideix amb el segon aniversari del referèndum i la proximitat de l'anunci de la sentència del judici del procés i afegeix que a dotzenes d’agents se’ls ha ordenat desplaçar-se fins a Catalunya amb tot just 48 hores d'anticipació.

Els agents desconeixen les hores de jornada laboral i els descansos 

L’associació denuncia que els agents desplaçats no coneixen la seva jornada laboral quant a hores setmanals, descansos, ni temps que estaran fora de les seves llars. A més, explica que s’hauran de cancel·lar vacances, permisos o s'ampliaran les hores de servei, ja que el dispositiu es durà a terme en sis fases i inclourà personal de diverses especialitats i províncies.

Des de l’entitat, critiquen «la improvisació, la falta d'informació i tacte amb els agents, així com les pèssimes condicions i el risc que implica aquesta missió». No obstant això, donen suport davant un possible risc de pertorbació de l'ordre públic i per a garantir el manteniment de la seguretat ciutadana i l'ordenament constitucional. A això se li suma la falta de mitjans materials, ja que, fins i tot han hagut de cedir-se armilles antibales d'unes unitats a unes altres, a part que molts agents vestiran uniformes que haurien d'haver-se renovat fa anys, apunta l'associació.

Fa dos anys, a l'operatiu per al referèndum de l'1 d'octubre
Fa dos anys, a l'operatiu per al referèndum de l'1 d'octubre | CatalunyaDiari.cat

 

Sol·liciten explicacions a la Direcció General de la Guàrdia Civil

Per aquest motiu, l'associació ha remès un escrit a la Direcció General de la Guàrdia Civil per a sol·licitar explicacions per aquestes «mesures improvisades», així com un augment de les dietes i l'avançament de les mateixes perquè els agents no hagin de treure-ho de la seva butxaca.

Així mateix, se solidaritzen amb les «difícils condicions sota les quals treballen els guàrdies civils a Catalunya», tant en comissió de servei com destinats permanentment, per la qual cosa demanen al Govern que reconegui aquest territori com «d’especial conflictivitat» i que prengui mesures per a millorar les condicions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari