ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Guardiola creu que «és una gran injusticia» que es compari l'independentisme amb la Kale Borroka o amb ETA

El tècnic de Santpedor ha assegurat que es tracta d'un moviment pacífic

Guardiola, en una imatge d'arxiu
Guardiola, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Pep Guardiola ha considerat una «gran injustícia» que es compari l'independentisme català amb ETA o amb la kale borroka. L'entrenador del Manchester City ho ha dit en la roda de premsa prèvia al partit contra l'Everton de la lliga anglesa on ha assegurat que tot el que ha fet aquest moviment en els darrers anys ho ha fet «de manera pacífica o més que això».

Guardiola ha considerat que es pot «estar d'acord o no» amb les idees del moviment independentista, però ha afirmat que quan es diu que aquest moviment és generador de violència «s'equivoquen de ple». I per justificar els seus arguments, Guardiola ha afirmat que només cal «veure què va passar l'1 d'octubre». En aquest sentit ha assegurat que les fotografies i els vídeos d'aquell dia «no enganyen» i per això ha opinat que és «injust» que es pugui culpar de violent un moviment que ha fet les coses «de manera molt pacífica».

Missatges de pacifisme

Guardiola ha insistit en que el procés català ha rebutjat la violència en tot moment, sobretot en les paraules que han expressat els seus líders. «Tots els missatges, des del president Puigdemont, el vicepresident Junqueras, el president de l'ANC, el president d'Òmnium... Tota la gent ha parlat a través del pacifisme i mitjançant un vot a les urnes. Per això és molt injust», ha sentenciat.

Multat per dur el llaç groc als partits del Manchester City

El tècnic de Santpedor va ser multat a principis de març amb 20.000 lliures, el que equival a 22.500 euros, per dur el llaç groc als partits del Manchester City. La Federació Anglesa de Futbol va prendre aquesta decisió després de considerar-lo un símbol polític, un factor contrari a la seva normativa.

Al comunicat que va fer públic l'entitat s'exposava, que l'entrenador havia estat «avisat del seu comportament després d'admetre davant de la federació que duia un missatge polític, especialment un llaç groc, trencant les normes de vestimenta». 

Més enllà de la política 

Guardiola va acceptar l'acusació de la Federació Anglesa per lluir el llaç groc durant diversos partits oficials. Tot i això, va negar a la part acusadora que el llaç fos un concepte estrictament polític i va arribar-l'ho a comparar amb la famosa poppy britànica, una rosa molt popular en el sí del futbol britànic que es llueix durant tot el mes de novembre en al·lusió als caiguts britànics durant la Primera Guerra Mundial.


Comentaris

envia el comentari