Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Guardiola sobre la independència: «Tinc dret a dir el que vull i ho seguiré fent»

L'entrenador ha aprofitat les vacances per concedir una entrevista de 90 minuts

Pep Guardiola s'ha pronunciat en diverses ocasions sobre la política catalana | Cedida

 

Pep Guardiola està de vacances després d’una exitosa temporada davant del Manchester City i ha decidit concedir una entrevista a ‘GOL’. Ha durat 90 minuts, igual que un partit, i tot i que la major part ha estat estrictament futbolística, també  s’ha pronunciat sobre la política actual, en concret sobre la independència catalana i els presos catalans.

Guardiola ha parlat sobre l'1-O i els presos

En l’entrevista hem pogut conèixer més a l’entrenador, qui també ha parlat sobre l’1-O i sobre els presos catalans.  El periodista Aitor Lagunas el va convidar a parlar sobre política i, en concret, sobre Catalunya: «Ningú sap si Catalunya vol independitzar-se, la gent només volia votar. És una animalada el que està passant amb els presos catalans, tant de bo acabi bé» ha dit.

A més a més,  Guardiola ha puntualitzat que sembla que pel fet de ser entrenador de futbol i una figura pública «ja no puc opinar», i ha afegit: «Per què no puc pronunciar-me sobre el que sento, o sobre la injustícia de l’estat espanyol amb set persones empresonades en presó preventiva des de fa més de dos anys? O que no pugui pensar que més de 900 dies per una baralla de carrer, gent que en l'edat 'teenager' de 18 anys d'Alsasu estigui a presó». Finalment ha fet públic que «amb alguns d'ells —dels presos catalans—  hi he estat en contacte a través de les seves famílies. Són activistes socials que defenen la pau i la cultura... Dos d'ells ni són polítics».

Guardiola: «Necessito enemics»

Sobre les crítiques que rep en el món del futbol, el de Santpedor, en comptes de queixar-se o fer una crítica als seus contraris, ha deixat als entrevistadors bocabadats: «Necessito enemics, gent que m’odiï, perquè el futbol consisteix a reivindicar-se i intentar superar-te».

També et pot interessar...