Guardiola demana a Pedro Sánchez que alliberi els polítics empresonats

El tècnic català assegura que significaria «un punt de partida» per començar a dialogar

Guardiola, en una imatge d'arxiu
Guardiola, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Pep Guardiola s’ha convertit en un dels altaveus del sobiranisme fora de Catalunya. L’exentrenador del F.C. Barcelona sempre s’ha significat a favor del procés polític català i, per això, no és gens estrany que el tècnic de Manchester City s’expressi sense embuts a favor de la causa.

Al fil de la seva estreta relació amb l’independentisme, doncs, Guardiola no s’ha estat de res en la primera petició que ha fet a Pedro Sánchez: «Tant de bo que la primera cosa que faci Pedro Sánchez no sigui que apropi els presos, sinó que els alliberi».

L'alliberament dels presos, un «punt de partida»

És la consideració de l’entrenador de Sant Pedor. El català considera que la sortida de presó dels polítics que romanen a Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco «és el més important perquè ens podem entendre». Tant és així, que el mateix Guardiola espera que aquesta alliberació signifiqui «un punt de partida».

Desitja, així mateix, que l’ampli ventall de polítics i activistes catalans que són a les presons madrilenyes surtin per poder mantenir un diàleg obert amb el nou cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, i també perquè «puguin tornar a casa amb la seva gent i a tornar a fer política».

Guardiola, en un acte sobiranista a Barcelona
Guardiola, en un acte sobiranista a Barcelona | Cedida

 

Respon a la petició d’eleccions de Rafa Nadal

Guardiola s’ha caracteritzat al llarg de tot aquest temps per —a part d’instaurar la seva idea de futbol a Espanya, Alemanya i Anglaterra— poder trobar una resposta per a tot amb certa facilitat.

En aquest sentit, en ser preguntat per la demanda d’anar a eleccions que va fer el tenista Rafa Nadal davant la moció de censura de Pedro Sánchez, Guardiola va assegurar: «Em sembla que qui convoca les eleccions és el president del govern, quan ho decideixi hi haurà eleccions. I com tot, hi ha partits que prefereixen votar avui, altres demà i uns altres ahir. Però abans la potestat la tenia el president Rajoy i ara la tindrà el president Sánchez. I, quan sigui, tots els espanyols aniran a votar».


Comentaris

envia el comentari