Guerra oberta entre els advocats de Puigdemont i Junqueras per la resolució d'Estrasburg

Gonzalo Boye i Andreu Van den Eynde han estat protagonistes d'una picabaralla a Twitter arran una publicació que va escriure l'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet

Puigdemont i Junqueras
Guerra oberta entre els advocats de Puigdemont i Junqueras per la resolució d'Estrasburg | CatalunyaDiari.cat

Segueix augmentant la tensió i la divisió entre les forces independentistes. Els rumors d'una relació no tan bona com caldria esperar entre l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu exvicepresident, Oriol Junqueras, van saltar molts mesos enrere, concretament arran la declaració de la DUI, un fet que va enfrontar la voluntat més prudent de Puigdemont amb les pressions que es van dur a terme des del bàndol republicà.

Des d'aleshores, molts mitjans han especulat sobre els recels que existeixen entre els líders de JxCat i ERC. Ara, aquestes diferències s'han fet molt més evidents a conseqüència d'una picabaralla que han protagonitzat els seus respectius advocats, amb Twitter com a escenari principal i Josep Huget, exconseller d'Innovació, Universitat i Empresa, com a instigador de la polèmica.

Josep Huget, militant d'ERC, va iniciar la baralla

Boye
Gonzalo Boye es va donar per al·ludit i va respondre pocs minuts després | CatalunyaDiari.cat

 

L'inici dels fets, doncs, rau en un comentari que l'exconseller d'ERC va fer a través del seu compte oficial de Twitter, en el qual llançava un dard enverinat a la defensa de Puigdemont: «Després de la resolució del TEDH, això de la via jurídica europea no serà un camí de roses com vaticinaven advocats que han acabat fent de polítics».

Com no podia ser d'altra manera, el magistrat Gonzalo Boye es va donar per al·ludit i va respondre pocs minuts després, tornant la pilota a la teulada dels republicans: «Potser t'hauries de preguntar qui va fer aquest recurs, perquè el TEDH i el TJUE són llocs molt tècnics als quals s'hi ha d'arribar amb els deures fets i els pantalons al seu lloc».

Andreu Van den Eynde, el tercer en discòrdia

Si bé Gonzalo Boye no va citar directament a ningú, el cert és que hi va haver una persona a qui no va agradar gens el comentari. Així les coses Andreu Van den Eynde, l'advocat d'Oriol Junqueras, també va entrar a la discussió, i novament a través d'aquesta xarxa social, va decidir compartir una piulada on responia Boye.

Andreu Van den Eynde
Andreu Van den Eynde, l'advocat d'Oriol Junqueras, també va entrar a la discussió | CatalunyaDiari.cat

 

«Com bé saps, el representant dels demandants no és necessàriament el redactor», puntualitzava Van den Eynde, que prosseguia explicant que «la demanda que, per cert, no hauria redactat jo en anglès. Però la lletrada que es va encarregar de fer-ho, va fer la feina el millor que va poder».

Aquest tuit, que el lletrat de Junqueras va publicar mentre s'estava celebrant el judici, va fer que Boye ampliés la resposta que havia dedicat a Huguet i, compartint la mateixa publicació que havia realitzat anteriorment, l'advocat de Carles Puigdemont va matisar les seves paraules de la següent manera: «Sobretot, perquè ni la vaig fer jo ni la va fer qui apareix a la resolució».  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari