Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a les bústies

Els passos a seguir per donar-se de baixa a l'INE i no rebre propaganda electoral

La llei electoral permet als espanyols rebutjar la propaganda política de les campanyes dels partits

La llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a les bústies
La llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a les bústies | Cedida

 

Després dels intents infructuosos per desbloquejar la situació política espanyola i formar govern, el pròxim 10 de novembre se celebraran eleccions generals per quarta vegada en quatre anys. Com sempre, l'arribada del procés electoral comporta alhora la campanya (enguany només durarà 8 dies), que vessa les bústies amb cartes, papers i propaganda. Ara bé: és possible evitar l'asfíxia preelectoral? La resposta és sí; Catalunya Diari t'indica els passos a seguir per rebutjar la propaganda política a les bústies.

Abans, és important mencionar que, evidentment, la propaganda present als carrers, a les xarxes i als mitjans no es pot evitar i, consegüentment, l'únic que es pot fer és fer les bústies inexpugnables.

La guia

El tràmit per fer-ho és ràpid i senzill. En primer lloc, cal aconseguir el certificat digital  que demana l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que acredita identificació. Aquest es pot obtenir al lloc web del ministeri de Política Territorial i Funció Pública o bé al mateix portal oficial del Govern espanyol. Un cop es cliqui una de les opcions, només cal seguir les instruccions i, posteriorment, accedir aquí, on a la dreta de la pantalla hi ha les dues formes d'accés; depenent què s'hagi escollit sol·licitar anteriorment, caldrà seleccionar-ne una o l'altre.

Posteriorment, l'últim pas que s'ha de fer és enviar la sol·licitud d'exclusió de les còpies dels partits polítics.

El 7 d'octubre com a data límit

És crucial saber que hi ha una data límit per dur a terme el tràmit. L'últim dia per fer-ho serà  el 7 d'octubre, tenint en compte que només s'atenen les sol·licituds emeses abans dels tretze dies posteriors a la convocatòria electoral, que tindrà lloc el pròxim 24 de setembre. Així mateix, malgrat poder emetre la petició, és probable que no es rebi fins a partir del dia 24

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ja ha registrat 112.000 peticions de persones que no volen rebre propaganda.

També et pot interessar...