Els passos a seguir per donar-se de baixa a l'INE i no rebre propaganda electoral

La llei electoral permet als espanyols rebutjar la propaganda política de les campanyes dels partits

La llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a les bústies
La llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a les bústies | Cedida

Després dels intents infructuosos per desbloquejar la situació política espanyola i formar govern, el pròxim 10 de novembre se celebraran eleccions generals per quarta vegada en quatre anys. Com sempre, l'arribada del procés electoral comporta alhora la campanya (enguany només durarà 8 dies), que vessa les bústies amb cartes, papers i propaganda. Ara bé: és possible evitar l'asfíxia preelectoral? La resposta és sí; Catalunya Diari t'indica els passos a seguir per rebutjar la propaganda política a les bústies.

Abans, és important mencionar que, evidentment, la propaganda present als carrers, a les xarxes i als mitjans no es pot evitar i, consegüentment, l'únic que es pot fer és fer les bústies inexpugnables.

La guia

El tràmit per fer-ho és ràpid i senzill. En primer lloc, cal aconseguir el certificat digital que demana l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que acredita identificació. Aquest es pot obtenir al lloc web del ministeri de Política Territorial i Funció Pública o bé al mateix portal oficial del Govern espanyol. Un cop es cliqui una de les opcions, només cal seguir les instruccions i, posteriorment, accedir aquí, on a la dreta de la pantalla hi ha les dues formes d'accés; depenent què s'hagi escollit sol·licitar anteriorment, caldrà seleccionar-ne una o l'altre.

Posteriorment, l'últim pas que s'ha de fer és enviar la sol·licitud d'exclusió de les còpies dels partits polítics.

El 7 d'octubre com a data límit

És crucial saber que hi ha una data límit per dur a terme el tràmit. L'últim dia per fer-ho serà el 7 d'octubre, tenint en compte que només s'atenen les sol·licituds emeses abans dels tretze dies posteriors a la convocatòria electoral, que tindrà lloc el pròxim 24 de setembre. Així mateix, malgrat poder emetre la petició, és probable que no es rebi fins a partir del dia 24

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ja ha registrat 112.000 peticions de persones que no volen rebre propaganda.

També et pot interessar...


Comentaris
Ana maria figueras viñas
No vull rebre cap propaganda electoral.gracies

envia el comentari