La família de Junqueras presenta un 'habeas corpus' perquè sigui alliberat d'immediat

El jutge de Manresa decidirà ara sobre si accedeix o no a la petició

Junqueras
Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

L'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha explicat aquest divendres que la família del president d'ERC, i en concret la seva esposa Neus Bramona i el seu pare Artur Junqueras, han demanat l''habeas corpus', un procediment que comportarà que el jutge del territori on està pres, en aquest cas Manresa, hagi de decidir sobre la seva llibertat. Aquest mecanisme s'aplica quan l'implicat creu que està en situació de «detenció il·legal», ha apuntat Van den Eynde. El lletrat ha indicat que no han prioritzat mai aquesta estratègia, però després de la decisió del Tribunal Suprem, «és una necessitat bàsicament de pressió de l'entorn de l'Oriol».

Les possibilitats d'alliberament són baixes

En tot cas, ha admès que hi ha molt poques possibilitats que Junqueras pugui sortir de la presó per anar al ple del Parlament Europeu. Van den Eynde també ha subratllat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ja no pot fer res «més enllà d'al·lucinar», i ara només queda la via del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets Humans. També ha opinat que la mobilització que hi haurà farà que s'obri la carpeta de l'indult, encara que els presos no ho vulguin.

La fiscalia de Manresa s'hi oposa

La Fiscalia de Manresa s'ha oposat aquest divendres a la petició de llibertat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, presentada pels seus familiars mitjançant el procediment de l''habeas corpus' als jutjats d'aquest municipi. Fonts fiscals han informat que el Ministeri Públic ha al·legat a la jutgessa que no procedeix la incoació del procediment d''habeas corpus'. La jutge de guàrdia de Manresa ha rebut aquest divendres al matí l'escrit d'habeas corpus' i n'ha donat trasllat a la Fiscalia perquè es posicionés sobre la petició.


Comentaris

envia el comentari