HBO afirma que no ha autoritzat l'ús de la imatge de Joc de Trons per la campanya de C's

El partit no hauria demanat permís a la productora per utilitzar la seva imatge

Arrimadas juego de tronos
Imatge del cartell d'Inés Arrimadas amb Joc de Trons | Ciutadans

HBO Espanya ha assegurat que no ha autoritzat l'ús de la propietat intel·lectual de Joc de Trons per a campanyes polítiques «de cap tipus», després de conèixer-se la difusió d'una imatge de la candidata de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, caracteritzada com una de les protagonistes de la sèrie.

«Entenem que Joc de Trons desperta passions, però no hem autoritzat l'ús de la nostra propietat intel·lectual per a campanyes polítiques de cap tipus. Una salutació», ha assenyalat HBO en un tuit de resposta a un usuari que preguntava si la plataforma havia donat el seu consentiment per «que es doni un ús partidista de les seves imatges».

Un portaveu de la plataforma consultat per Europa Press ha assenyalat que aquesta resposta, malgrat estar dirigida a aquest usuari, es refereix de manera «general» a l'ús d'imatges de la sèrie per a qualsevol campanya.

Ciutadans va començar a difondre dissabte passat 20 d'abril a través de la xarxa social Instagram una publicitat que mostra la seva candidata per Barcelona, Inés Arrimadas, caracteritzada com una de les protagonistes de la popular sèrie Joc de Trons.

En la fotografia, que reprodueix un dels cartells de la sèrie, Arrimadas representa a Danaerys Targaryen, la 'mare de dracs', aspirant al Tron de Ferro i un dels personatges més populars de la ficció d'HBO, que acaba d'estrenar la seva vuitena i última temporada. Es tracta d'una imatge en la qual el personatge porta l'espasa de Jon Neu, un altre dels protagonistes.

Arrimadas juego de tronos
Imatge del cartell sencer d'Inés Arrimadas amb Joc de Trons | Ciutadans

 

El cartell fa al·lusió precisament a aquesta última temporada —amb la seva llegenda en anglès— però afegeix, en castellà, el lema «Espanya en joc», en lletres amb els colors de la bandera d'Espanya, i les paraules «Estreno 28 d'abril. Inés Arrimadas. Vicepresidenta del Govern».

Cárdenas, sobre TV3: «Aquesta televisió humilia»

Javier Cárdenas ha criticat durament a TVE
Javier Cárdenas ha criticat durament a TV3 | Catalunya Diari

 

Javier Cárdenas, presentador de ‘Levántate y Cárdenas’, ha estat polèmica més d’una vegada. El seu programa ha sigut motiu de critica per la seva imparcialitat, així com els seus col·laboradors o el mateix Cárdenas. Aquesta vegada, el presentador ha carregat contra TV3 durant el seu programa. Que opina de la cadena pública catalana? Que és «una vergonya».

En la seva crítica, Cárdenas no ha carregat només contra TV3 i és que hi ha un culpable major: Pedro Sánchez. Cal remuntar-nos a quan el presentador tenia un programa a TVE1 anomenat ‘Hora Punta’. Segons ell mateix, el programa es va cancel·lar, no per audiència o altres temes similar, sinó per culpa del nou govern del PSOE que va «imposar» com a directora general a Rosa María Mateo, responsable, segons ell, del «pitjors resultats de la història de TVE».


Comentaris

envia el comentari