Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un home insulta Junqueras durant un descans del judici

L'individu va etzibar-li: «Et podriràs a la presó» | Els fets han obligat el Suprem a reforçar la seguretat i dur a terme algunes modificacions en termes de seguretat

Reforcen la seguretat en el judici de l'1-O després que un assistent insultés a Junqueras | Cedida

«Et podriràs a la presó». Aquestes són les paraules que va haver de sentir Oriol Junqueras el passat dijous, quan un home que havia assistit com a públic a la sessió del judici se li va apropar aprofitant un descans que estava tenint lloc en aquells moments. Arran aquesta escena tan incòmoda, ha tingut lloc un canvi en relació a l'organització del litigi, i a partir d'ara ja no es consentirà que el públic pugui establir cap mena de contacte amb els acusats, amb l'excepció dels familiars dels exconsellers.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

La Policia Nacional va fer fora l'home

I és que, fins al dijous passat, qualsevol persona que assistís com a públic al judici tenia l'oportunitat d'establir un petit contacte amb els acusats, just abans que aquests abandonessin la sala, ja que només els separava un cordó. Un avantatge amb el qual no compten els periodistes, que quedaven apartats dels exconsellers per un paravent tan bon punt començaven els descansos.

Però, tal com explica 'El Confidencial', la història ha canviat completament des que Junqueras fos insultat. Amb tot, cal destacar que l'enfrontament no va anar a més perquè tan bon punt els agents de la Policia Nacional van sentir les paraules del detractor de Junqueras, van intervenir immediatament i van fer fora l'home.

  • Et recomanem:  La Fiscalia obre diligències per investigar les primàries de Ciutadans a Castella i Lleó.

Volen augmentar la protecció dels exconsellers

Afortunadament, les noves mesures de seguretat no afecten ni als advocats ni als familiars dels exconsellers, els quals podran seguir mantenint contacte en els descansos. Quelcom que no és d'estranyar, si tenim en compte que les modificacions s'han aplicat per tal d'augmentar la seguretat i protecció dels líders independentistes.

No és el primer cop, però, que els assistents actuen de manera qüestionable. I és que ja són diverses les ocasions en què Manuel Marchena ha hagut d'advertir algú dels presents, després que aquests riguessin o realitzessin gestos de desaprovació davant certes declaracions dels exconsellers.  

 

  • També pots llegir:  JxCat es defineix com el «vot útil» per evitar un govern entre PSOE-C's.