El govern català recomana les famílies que els nens surtin al carrer en dues franges horàries segons l'edat

Quim Torra demana a l'Estat que la Generalitat recuperi competències durant la pandèmia per poder fixar els protocols de desconfinaments

Quim Torra després de la seva reunió amb Pedro Sánchez (06-02-2020)
Quim Torra demana a les famílies catalanes que surtin al carrer amb els nens seguint franges horàries. | G3

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat que els pares treguin els seus fills a passejar aquest diumenge, primer dia en què està permès pel govern espanyol durant el confinament per l'emergència sanitària provocada pel coronavirus, en dos horaris diferents segons l'edat, per evitar grups i, sobretot, aglomeracions.

Torra ha proposat els pares catalans que segueixin les recomanacions del Departament de Salut i que d'11 a 13 hores surtin famílies amb nens de fins a sis anys, mentre  que de 16 a 18 hores surtin amb menors de sis a 14 anys. El president de la Generalitat ho ha dit aquest dissabte en roda de premsa, després del Consell Executiu que ha aprovat el pla de desconfinament per Catalunya.

Quim Torra ha plantejat que la sortida dels infants es faci així, ja que el govern espanyol no ha marcat franges horàries. En aquest sentit, ha tornat a demanar a l'Estat que la Generalitat recuperi competències durant la pandèmia i creu que «no pot ser que el Govern no pugui ni fixar les franges horàries» per evitar que surtin al carrer tots alhora.

Gestionar bé el relaxament de mesures marcarà «la salut de tots»

El president de la Generalitat de Catalunya ha defensat l'aplicació de «criteris de sentit comú» per aprofitar bé l'oportunitat que els nens i nenes passegin. En aquest sentit, Quim Torra ha demanat a les famílies catalanes que hi pensin durant aquest dissabte a la tarda.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Així, Torra ha assegurat que «la salut de tots depèn de com tots gestionem la nostra mobilitat, les nostres decisions», per la qual cosa ha insistit a marcar pautes familiars, ja que encara hi ha confinament. «Si us plau, seguiu les recomanacions que us fa el Govern de Catalunya. La salut de tots depèn del confinament de tots», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari