Una coneguda multinacional llança un dur toc d'atenció a Catalunya

Un directiu d'HP, que té un centre a Sant Cugat, creu que els aldarulls i conflicte polític afectarà futures inversions

HP
Ramon Pastor, president del negoci 3D d'HP, confirma que les protestes allunyen futures inversions | EFE

Tot i que la situació s'ha anat apaivagant amb el pas de les setmanes, les grans multinacionals amb presència a Catalunya continuen preocupades per les protestes i conflicte polític. La darrera en posar-ho de manifest ha estat HP. Concretament, el president del negoci d'impressió 3D, Ramon Pastor, que alertava de la possible pèrdua d'inversions per la seu de Sant Cugat del Vallès. 

Pastor considera els aldarulls com «un problema greu» i recorda que el fet que «hi hagi inestabilitat» no és bona notícia. Això recorda que fins al moment el seu centre a la localitat vallesana no s'ha vist afectat. I és que la multinacional informàtica té allà la seu central d'impressió de gran format i 3D, en unes instal·lacions amb 12 línies de negoci diferents i 2.400 treballadors. 

Trenca amb la bona imatge de la ciutat

El directiu ha reiterat que les decisions sobre futures inversions es prenen «des de Palo Alto», ciutat californiana on es troba la seu central i un dels punts estratègics del sector tecnològic. Recorda que la companyia no només té en compte la competitivitat sinó també l'ambient on es troben en els seus centres per decidir on inverteix i per aquesta raó espera que la situació millori. 

Policia i manifestants a Barcelona
Les protestes a Barcelona, una gran preocupació per les grans multinacionals | EFE

Creu que bona part de l'èxit del centre de Sant Cugat és un focus d'atracció per talents pels factors intangibles de Barcelona com el bon clima, les bones universitats o els bons centres de treballs. Així que, «si aquesta equació es trenca», sentencia que tothom perd.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari