rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Iceta critica que l'empresonament de vuit consellers distorsiona la campanya electoral

El candidat del PSC assegura que vol «demanar explicacions a la cara» en un debat amb els independentistes
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta | CatalunyaDiari.cat

 

El primer secretari del PSC i candidat socialista el 21-D, Miquel Iceta, lamenta que no hi hagi «normalitat» en la campanya i que això dificulti que hi hagi debats electorals. En aquest sentit, ha dit que «respecta» les decisions judicials però ha tornat a criticar que vuit consellers destituïts siguin a la presó. Tal com ja va dir en el seu moment, considera que és una mesura cautelar «desproporcionada i que introdueix una distorsió» a la campanya electoral.

 

«Jo els vull demanar explicacions a la cara», ha manifestat Iceta, que insisteix que «cap dels vots del PSC» anirà a investir president un candidat independentista. També s'ha tancat a l'opció d'anar a Brussel·les a debatre amb Puigdemont però confia que, finalment, hi pugui haver debats en la campanya electoral.

Referèndum per la sortida d'Europa

El candidat socialista també ha fet broma de la darrera proposta de Carles Puigdemont, que apuntava que els catalans havien de votar si volien quedar-se a Europa, una unió de països que considera «obsoleta».

 

«Tal com van les coses, a la següent d'on voldran que marxem?», s'ha preguntat, tot comparant la proposta de Puigdemont amb la sèrie de ciència-ficció Star Trek: «A la següent ens demanaran que sortim de la unió federal de planetes i també els haurem de dir que no», ha manifestat.

Aposta pel PSC

Iceta ha insistit amb la «voluntat de pacte i diàleg» del PSC i ha criticat la resta de forces per considerar que, més enllà d'independència sí o no, «no tenen programa». «Estaria bé que ni que fos els primers dies dissimulessin i fessin alguna proposta», ha manifestat.

 

Repetició d'eleccions

Iceta també ha replicat al candidat del PPC, Xavier Garcia Albiol, que aquest cap de setmana apostava per repetir les eleccions abans que hi hagués un govern PSC-ERC. Iceta ha tornat a insistir que «cap dels vots del PSC» servirà per fer president un candidat independentista però també ha criticat l'opció de repetir els comicis.

 

Considera que després dels darrers dos anys no seria oportú «després de la que ha caigut» i creu que cal trobar la fórmula que garanteixi «estabilitat». També ha descartat parlar de pactes postelectoral tot i que ha reivindicat que és el «millor candidat entre els constitucionalistes».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris