Iceta: «Si el 65% dels catalans vol la independència, la democràcia ha d'habilitar-la»

Considera que els partits independentistes han d'ajornar el referèndum uns 10 o 15 anys perquè no hi ha majoria a Espanya que «protegeixi el dret a l'autodeterminació a la Constitució»

Iceta considera que el judici del procés és un «fracàs de la política»
Iceta considera que el judici del procés és un «fracàs de la política» | CEDIDA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que «si el 65% dels catalans vol la independència, la democràcia ha de trobar un mecanisme per habilitar-la» però no amb el 47% ni el 51%. En una entrevista al diari 'Berria', Iceta ha defensat que en un escenari del 65%, primer es necessitaria un acord al Parlament i després s'hauria de demanar el vot dels ciutadans.

Iceta ha demanat als partits independentistes que ajornin el referèndum uns 10 o 15 anys amb l'argument que no hi ha a Espanya «una majoria que protegeixi el dret a l'autodeterminació a la Constitució». I també ha apostat perquè els partits estatals facin una nova oferta a Catalunya de major autogovern i millora del finançament. Iceta ha afegit que el partit socialista està en aquest escenari de fer una oferta, però ha lamentat que PP i C's no estan en aquesta línia.

Després de la publicació de l'entrevista, Iceta ha reiterat la seva posició política a través de Twitter
Després de la publicació de l'entrevista, Iceta ha reiterat la seva posició política a través de Twitter | CEDIDA

 

Iceta, sobre l'1-O

En referència a l'1-O, Iceta considera que l'Estat va cometre un «greu error» perquè a més de les lesions físiques, va causar un gran dolor social. Així mateix, també ha criticat els independentistes per fer un «càlcul incorrecte». D'altra banda, Iceta veu el judici de l'1-O com un «fracàs de la política» i ha conclòs que si la política funcionés bé, no hi hauria judici.

Reitera la seva posició política a les xarxes

Després de la publicació d'aquesta entrevista, el primer secretari del PSC ha escrit un missatge en el seu compte de Twitter en el qual «reitera la seva posició política de fons» que resumeix en set punts: Defensa el diàleg dins de la llei; recalca que és un federalista convençut; creu en l'Espanya de tots i és contrari a la independència.

A més, deixa clar que no creu que un referèndum sobre la independència sigui una solució per a una societat dividida al 50%; creu que la solució és un pacte sobre autogovern i finançament en un Estat autonòmic o federal i considera que «convindria» que els ciutadans poguessin confirmar aquest pacte.


Comentaris

envia el comentari