Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Miquel Iceta, ministre de Cultura, durant una roda de premsa a la Moncloa

Vents de canvi al PSC: Miquel Iceta dimitirà i deixarà via lliure a Salvador Illa

«Estic en disposició de prendre el relleu si així ho volen els meus companys», diu Illa

Vents de canvi al PSC. El líder del partit al Parlament, Salvador Illa, ha confirmat que rellevarà, si té el vist-i-plau dels seus companys de partit, al ministre Miquel Iceta.

Ha explicat que ho plantejarà a l’executiva d’aquesta tarda: «Estic en disposició de prendre el relleu si així ho volen els meus companys».

«Astorat» amb Aragonès 

Més enllà de l'anunci, el cap de l'oposició s'ha mostrat «astorat» per «l'agosarament» amb què el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat a Pedro Sánchez, que assisteixi a la taula de diàleg.

I és que segons Illa «no compleix les obligacions com a president de la Generalitat».

En una entrevista a 'Ser Catalunya', Illa ha afegit que si el president català hagués anat a la conferència de presidents de Salamanca o hagués obert un diàleg a Catalunya «podria tenir una mica més de legitimitat» per demanar la presència del president espanyol.

Segons Illa, serà Sánchez qui decideixi si participa de la reunió que se celebrarà la setmana del 13 de setembre.

Illa ha descartat la seva presència en la taula de diàleg ja que es tracta d'un espai entre governs. Ha insistit també que cada govern decidirà les seves delegacions i ha assenyalat que hi ha «soroll» en el plantejament del Govern de la Generalitat.



Dolgut amb el Govern per la pandèmia


El cap de l'oposició també s'ha mostrat «dolgut» pel fet que el Govern. I és que segons ha dit, no ha complert el pacte d'informar el PSC sobre els canvis de criteri en la gestió de la pandèmia.

Illa ha concretat que l'executiu no ha comunicat al seu partit els canvis pel que fa al toc de queda. Tampoc no troba de rebut que se n'hagin assabentat per la premsa.

Tot i admetre que el Govern no en té cap obligació assegura que «hi ha camp de millora». 



Estén la mà per aprovar els pressupostos


Illa considera que el normal és que el Govern, format per ERC i Junts, aprovi els pressupostos per al 2022. Diu que el «normal» és que ho aprovi amb la majoria que va permetre la investidura, és a dir, amb la CUP.

Però si aquesta fórmula no tira endavant, ha ofert la disponibilitat del seu partit.

«Aquí estem nosaltres perquè no podem quedar sense pressupostos». I és que, segons el president del PSC al Parlament, Catalunya necessita uns pressupostos i el seu partit interposarà els interessos de Catalunya als del partit.