Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta i Jaume Collboni PSC

Iceta «farà el que calgui» per evitar l’independentisme a Barcelona

El líder del PSC ha advertit que no s’atribueixi ja l’alcaldia a ERC

Miquel Iceta i Jaume Collboni PSC
Miquel Iceta Jaume Collboni, el PSC «farà el que calgui» per evitar un govern independentista a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Continuen les reaccions davant els resultats obtinguts a les eleccions del 26-M.  A Barcelona Miquel Iceta ha volgut deixar clara la seva postura  a l’hora d’evitar que Ernest Maragall pugui accedir a l’alcaldia de la ciutat comtal encara que ERC hagi guanyat els comissis. En aquest sentit ha assegurat que el PSC evitarà que es formi un «govern independentista» a l’Ajuntament.

Iceta «farà el que calgui» per evitar l’independentisme a Barcelona

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat «no córrer» en atribuir l'alcaldia a ERC a Barcelona i ha afirmat que el PSC farà «el que calgui» perquè la ciutat tingui «el millor govern possible, i això no és un govern independentista». En aquest sentit ha celebrat: «Hem retornat amb força a la primera plana de la política catalana consolidant-nos com segona força» a la ciutat comtal.

En la roda de premsa per valorar els resultats l'endemà de les eleccions, Miquel Iceta ha considerat que seria «estrany» que l'independentisme tingui l'alcaldia quan «ha reculat» i ara té vuit regidors menys que fa quatre anys. «Recomanaria tothom que no corri, que els partits parlin i hi hagi un govern progressista i estable», ha afegit.

El líder dels socialistes catalans ha destacat també el «creixement espectacular» del PSC a Barcelona, «contra molts auguris». A més a més, Iceta ha assegurat que parlaran amb tothom, excepte amb els independentistes, per intentar entrar a l'alcaldia. Ara per ara, les negociacions encara no han començat i recorda als de BComú que un govern en minoria «no ha estat el millor ni per a la ciutat ni per a ells», però no descarta un possible pacte amb ells. Així ha insistit: «L'única cosa que hem descartat és fer alcalde a un independentista i deixar a VOX la clau de les institucions».

També et pot interessar...