Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iceta al programa 'Espejo Público'

Iceta sí que va informar ERC i JxCat de la voluntat de ser senador

El socialista hauria trucat José Montilla, però també Quim Torra i Roger Torrent

Els grups independentistes han barrat el pas a Iceta perquè pugui ser president del Senat
Miquel Iceta ha assegurat que sí que va informar Quim Torra i Roger Torrent la proposta de ser president del Senat | CEDIDA

El Parlament finalment ha rebutjat Miquel Iceta perquè substitueixi José Montilla com a senador en representació de la Generalitat. Un dels primers grups a dir ‘no’ al primer secretari del PSC va ser ERC, argumentant que els socialistes en cap moment van comunicar-los l’objectiu de Pedro Sánchez era proposar Iceta com a senador.

Miquel Iceta sí que va trucar a Quim Torra i Roger Torrent

Tanmateix, segons han informat des de ‘Crónica Global’,  Iceta sí que va comunicar aquesta decisió tant a Quim Torra com a Roger Torrent. En un primer moment, Pedro Sánchez va proposar a Iceta ser el substitut de Montilla, el líder del PSC va acceptar i va trucar l’expresident. A continuació, i abans de fer-se pública la notícia, el primer secretari dels socialistes a Catalunya  va fer dues trucades més, concretament al president de la Generalitat i al del Parlament.

A les 9.15 hores del matí d’aquest dijous s’ha dut a terme el ple de la Cambra, on finalment tots els grups han votat en relació a la proposta del PSC a designar Miquel Iceta com a senador. Tanmateix,  el ‘no’ ha guanyat terreny amb els vots de JxCat, ERC i la CUP –amb 65 vots en contra– mentre que només han votat favorablement PSC i els comuns – amb 25 vots–, i amb les abstencions del PPC i C’s –amb 39–, partits que deien inicialment que no obstruirien el nomenament d’Iceta.

Cal destacar que resta saber quina serà la reacció per part del govern espanyol, ja que la vicepresidenta Carmen Calvo ha advertit, també aquest dijous al matí, que el ‘no’ dels independentistes a designar Miquel Iceta com a senador «tindrà conseqüències jurídiques». A més, també ha insistit en el fet que «cal que la política espanyola estigui en la legalitat» i que «curiosament» el PP i C’s «tornen a anar de la mà dels independentistes».

També et pot interessar...