Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta, el primer secretari del PSC a Catalunya, atenent els mitjans

Iceta nega que el PSC vulgui abandonar la immersió lingüística però aposta per «flexibilitzar-lo»

El primer secretari socialista creu que l'objectiu ha de ser que els alumnes acabin l'escolarització obligatòria amb un domini perfecte del català, el castellà i l'anglès

Miquel Iceta, el primer secretari del PSC a Catalunya, atenent els mitjans
Miquel Iceta ha negat que la intenció del PSC sigui canviar el model d'immersió lingüística | Catalunya Diari

El primer secretari del PSC,  Miquel Iceta, ha negat aquest dissabte  que el partit vulgui «canviar el model» o «abandonar» la immersió lingüística a Catalunya, però sí que ha afirmat que  pretén «flexibilitzar-lo». «Hi haurà zones que necessitaran reforçament del català, altres que poden necessitar el castellà, i totes l'anglès», ha afirmat Iceta. El primer secretari del PSC  ha criticat el «problema de comprensió lectora»  dels qui critiquen la ponència sobre llengua.

«Ningú hi trobarà un abandonament de la immersió, el que hi ha és una apel·lació a millorar la capacitat de l'escola», ha dit, apostant per donar més autonomies als mestres perquè «des del punt de vista pedagògic» marquin la pauta de cada centre.

Els objectius de la immersió

«No es poden confondre els instruments amb els objectius», ha dit Iceta, afirmant que l'objectiu ha de ser que els alumnes acabin l'escolarització obligatòria amb un domini perfecte del català, el castellà i l'anglès. «Entenc que hi hagi partits que renunciïn a millorar l'escola que tenim, però nosaltres no, volem una escola d'excel·lència», ha destacat, remarcant que el PSC vol «estar al costat dels mestres».

  

Iceta ha dit que  el català és, «lògicament, el centre de gravetat de l'escola» i la «llengua vehicular per excel·lència»  però que també s'ha de garantir el domini del castellà i l'anglès. La seva proposta, ha dit, és que siguin els mestres «des del punt de vista pedagògic» els que indiquin el camí, i no «des d'una dogmàtica partidista».

  

De fet, el líder del PSC ha afirmat que el debat «el va obrir el mateix departament d'Educació» i «alguns van considerar que era poc més que trair la llengua catalana». Iceta ha recordat, però, que Educació està en mans d'ERC, que és, ha dit «poc sospitosa en aquest sentit».

També et pot interessar...