Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iceta

Iceta, sobre els nomenaments de Batet i Cruz: «No volien caldo? Doncs tindran dues tasses!»

El líder del PSC ha carregat contra el secessionisme en l’acte de campanya que s’ha celebrat avui, i ha assegurat que, actualment, la majoria de gent de Catalunya no és independentista

Iceta
Iceta, sobre els nomenaments de Batet i Cruz: «No volien caldo? Doncs tindran dues tasses!» | CatalunyaDiari.cat

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha dirigit aquest diumenge als independentistes, després del seu veto per ser designat senador pel Parlament, per dir-los que «si es pensen que vetant una persona, bloquegen un projecte, és que no ens coneixen». Ho ha fet des d'un acte de campanya amb la participació de Meritxell Batet, que presidirà el Congrés, i Manuel Cruz, que serà finalment qui presidirà el Senat, i també l'alcaldable, Jaume Collboni.

Iceta ha dit que la seva no és una carrera «de cadires, ni de persones», sinó «d'idees i compromisos». Després del bloqueig a la seva designació a la cambra catalana, el líder del PSC ha dit que votar socialista el 26-M és la millor resposta a la «intolerància i a la crispació».

Considera tot un exemple la resposta dels socialistes davant el veto

Iceta ha explicat que després del seu bloqueig perquè fos designat senador, i que aquest veto impedís que ocupés la presidència del Senat, com li havia proposat Sánchez, hi ha hagut gent que li pregunten per «la jugada» que li han fet. Davant d'això, Iceta ha demanat que el que cal fer és «votar socialista el 26-M». «La millor resposta contra la intolerància, la crispació, és votar socialista als municipis i a les eleccions europees».

A més, ha considerat que la resposta dels socialistes al «bloqueig» ha estat «exemplar». Tot i això, ha lamentat que en la constitució del Senat, dimarts, «faltarà un senador», que no hi serà després del bloqueig al Parlament a Iceta i la renúncia de José Montilla. «Han demostrat que no tenen visió plural del nostre país», ha lamentat Iceta, que ha carregat pel fet que el president del Govern, Quim Torra, celebrés «acabar amb l'Iceta». 

Celebra els nomenaments de Batet i Cruz

Tot i això, ha assegurat que tot plegat quedarà arreglat aviat, amb Manuel Cruz com a president de la cambra alta espanyola i amb Meritxell Batet al capdavant de la presidència del Congrés. «Mai havíem tingut goig de celebrar dues notícies com aquesta», ha dit Iceta, que ha dit que si JxCat i ERC «no volien caldo», amb ell al Senat, ara en tindran «dues tasses, i totes les que calguin». Tot plegat, sempre amb «aquest esperit que mantindrem, peti qui peti, d'obertura de diàleg i de caràcter constructiu del nostre projecte». 

Meritxell Batet i Pedro Sánchez
«Mai havíem tingut goig de celebrar dues notícies com aquesta», ha dit Iceta | CatalunyaDiari.cat

 

Iceta ha admès que situar a dos catalans al capdavant de les Corts és «un gest a la societat catalana». A més, considera que amb aquests moviments, s'evidencia que Espanya no és «l'Espanya negra que alguns pinten» i també que «no tots els catalans són independentistes, de fet, la majoria no ho són»

Les tres opcions de Barcelona: Colau, ERC o Collboni

El líder socialista ha acabat fent una crida al vot socialista a les pròximes eleccions, als municipis, per vèncer «l'independentisme sectari i la dreta excloent». «Qui vulgui diàleg, convivència i solucions, tenen la papereta del puny i la rosa que garanteix aquests objectius», ha dit. Pel que fa a Barcelona, ha recordat que hi ha «tres opcions que poden guanyar les eleccions: Colau, ERC i Collboni. Serà alcalde qui arribi primer». I ha cridat: «Feu que en Jaume arribi primer, feu-ho per l'orgull, per a la nostra ciutat i pel benestar dels que hi vivim».

Iceta ha aprofitat l'acte per treure pit dels alcaldes socialistes de la ciutat i ha lamentat que la capital «ha perdut pistonada». «No n'hi ha prou amb bones intencions, no n'hi ha prou amb fotogènia», ha dit.

Pel que fa a l'escenari europeu, Iceta ha reclamat votar perquè Brussel·les s'arrengleri amb l'objectiu de progrés i compromesa amb els valors fundacionals. «Ho garanteix el vot socialista, amb el candidat Frank Timmermans a la presidència de la CE», ha reivindicat Iceta, que ha dit que «si a Eurovisió va guanyar Holanda, cal que també ara la presidència sigui per a Holanda».

També et pot interessar...